Chłodnik szczawiowy

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

20 dekagramów

4 sztuki

1 sztuka

0.5 pęczka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Liście szczawiu oczyść, dokładnie umyj i pokój.

Krok 2

W rondlu zagotuj 600 ml wody i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 3

Dodaj szczaw i gotuj 5 minut. Odstaw do wystygnięcia.

Krok 4

Jaja ugotuj na twardo i pokrój w cząstki. Dymki ze szczypiorkiem umyj i posiekaj. Ogórek pokrój w kostkę. Natkę i koperek posiekaj.

Krok 5

Do zimnego bulionu szczawiowego dodaj połowę pokrojonej dymki ze szczypiorkiem, połowę ogórka, połowę natki i koperku.

Krok 6

Wszystko zmiksuj.

Krok 7

Do zmiksowanej zupy dodaj jogurt. Przypraw pieprzem. Dodaj pozostawiony ogórek, dymkę ze szczypiorkiem, natkę i koperek oraz pokrojone jajka. Chłodnik szczawiowy podaj po schłodzeniu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik szczawiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik szczawiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik szczawiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik szczawiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik szczawiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik szczawiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik szczawiowy - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej

Zobacz również