Składniki
1 pęczek
1 sztuka
1 litr
1 szklanka
3 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Botwinkę pokrój w niewielkie kawałki, zalej gorącą wodą z dodatkiem cukru i kwasku cytrynowego. Gotuj pod przykryciem aż botwinka będzie miękka. Schłodź ją po ugotowaniu.
Krok 2
Zsiadłe mleko ubij ze śmietaną i dodaj posiekany koperek, rozdrobniony ogórek, botwinkę wraz z wodą, w której się gotowała. Lekko wymieszaj i dopraw do smaku.
Krok 3
Jajka ugotuj na twardo i pokrój w ósemki.
Krok 4
Rozlej zupę do miseczek i dodaj jajka.
Dobra rada:
Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej