
Składniki
1 pęczek
1 sztuka
1 litr
1 szklanka
3 łyżki
2 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Botwinkę pokrój w niewielkie kawałki, zalej gorącą wodą z dodatkiem cukru i kwasku cytrynowego. Gotuj pod przykryciem aż botwinka będzie miękka. Schłodź ją po ugotowaniu.
Krok 2
Zsiadłe mleko ubij ze śmietaną i dodaj posiekany koperek, rozdrobniony ogórek, botwinkę wraz z wodą, w której się gotowała. Lekko wymieszaj i dopraw do smaku.
Krok 3
Jajka ugotuj na twardo i pokrój w ósemki.
Krok 4
Rozlej zupę do miseczek i dodaj jajka.

Dobra rada:
Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej





























