Chłodnik z botwinki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Chłodnik z botwinki

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 pęczek

1 sztuka

1 litr

1 szklanka

3 łyżki

2 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Botwinkę pokrój w niewielkie kawałki, zalej gorącą wodą z dodatkiem cukru i kwasku cytrynowego. Gotuj pod przykryciem aż botwinka będzie miękka. Schłodź ją po ugotowaniu.

Krok 2

Zsiadłe mleko ubij ze śmietaną i dodaj posiekany koperek, rozdrobniony ogórek, botwinkę wraz z wodą, w której się gotowała. Lekko wymieszaj i dopraw do smaku.

Krok 3

Jajka ugotuj na twardo i pokrój w ósemki.

Krok 4

Rozlej zupę do miseczek i dodaj jajka.

garlic

Dobra rada:

Botwinka nie musi kojarzyć się wyłącznie z zupami – spróbuj sałatek z jej dodatkiem!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Chłodnik z botwinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Chłodnik z botwinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Chłodnik z botwinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Chłodnik z botwinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Chłodnik z botwinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Chłodnik z botwinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Chłodnik z botwinki - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Chłodnik z botwinki - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
20 osób ogląda przepis:
Sałatka bałkańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej