Rybna zupa tajska z Knorrem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rybna zupa tajska z Knorrem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

28 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 sztuka

1 łyżeczka

0.3 pęczka

0.5 sztuki

2 łyżki

1 szczypta

0.5 sztuki

0.3 szklanki

0.3 sztuki

0.3 sztuki

5 dekagramów

25 dekagramów

0.5 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umytą rybę włożyć do garnka razem z oczyszczonymi i pokrojonymi warzywami. Marchew pokroić w plasterki (ja robię to w ozdobne kwiatki), por w pół plasterki, kalarepkę w słupki, a białą rzodkiew w cienkie paseczki. Wrzucić kostkę bulionową, listek Kafiru. Zalać wodą (3 szklanki) i gotować na małym gazie 30 minut. Wyjąć rybę. Obrać ze skóry, ości i kręgosłupa, a białe mięso podzielić na kawałki.

Krok 2

Makaron ryżowy zalać wrzątkiem i przykryć na 10 minut. Odcedzić.

Krok 3

Do zupy wlać mleczko kokosowe. Doprawić Delikatem, rozkruszoną mini kostką czosnkową i pietruszką. Zagęścić zupę jasną zasmażką.

Krok 4

Podawać układając na talerzu lub w miseczce porcję makaronu ryżowego, zalać gorącą zupą. Posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem i grubo mielonym pieprzem.

Grażyna Molak

Dobra rada:

Brak pomysłu na surówkę? Starta biała rzodkiew może śmiało wystąpić w tej roli. Jej przygotowanie nie wymaga wiele czasu i wysiłku, wystarczy dokładnie ją umyć.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rybna zupa tajska z Knorrem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rybna zupa tajska z Knorrem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rybna zupa tajska z Knorrem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rybna zupa tajska z Knorrem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rybna zupa tajska z Knorrem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rybna zupa tajska z Knorrem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rybna zupa tajska z Knorrem  - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rybna zupa tajska z Knorrem  - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
Najnowsze artykuły

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej