Rybna zupa tajska z Knorrem

Autor: Grażyna Molak

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

20 osób wydrukowało

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

25 dekagramów

0.5 sztuki

5 dekagramów

0.3 sztuki

0.3 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

0.3 pęczka

1 sztuka

0.3 szklanki

1 sztuka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Umytą rybę włożyć do garnka razem z oczyszczonymi i pokrojonymi warzywami. Marchew pokroić w plasterki (ja robię to w ozdobne kwiatki), por w pół plasterki, kalarepkę w słupki, a białą rzodkiew w cienkie paseczki. Wrzucić kostkę bulionową, listek Kafiru. Zalać wodą (3 szklanki) i gotować na małym gazie 30 minut. Wyjąć rybę. Obrać ze skóry, ości i kręgosłupa, a białe mięso podzielić na kawałki.

Krok 2

Makaron ryżowy zalać wrzątkiem i przykryć na 10 minut. Odcedzić.

Krok 3

Do zupy wlać mleczko kokosowe. Doprawić Delikatem, rozkruszoną mini kostką czosnkową i pietruszką. Zagęścić zupę jasną zasmażką.

Krok 4

Podawać układając na talerzu lub w miseczce porcję makaronu ryżowego, zalać gorącą zupą. Posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem i grubo mielonym pieprzem.

0

Opinie o przepisie

Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Zasmażka błyskawiczna jasna Knorr

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej