
Składniki
1 szczypta
1 sztuka
1 łyżeczka
0.3 pęczka
0.5 sztuki
2 łyżki
1 szczypta
0.5 sztuki
0.3 szklanki
0.3 sztuki
0.3 sztuki
5 dekagramów
25 dekagramów
0.5 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Umytą rybę włożyć do garnka razem z oczyszczonymi i pokrojonymi warzywami. Marchew pokroić w plasterki (ja robię to w ozdobne kwiatki), por w pół plasterki, kalarepkę w słupki, a białą rzodkiew w cienkie paseczki. Wrzucić kostkę bulionową, listek Kafiru. Zalać wodą (3 szklanki) i gotować na małym gazie 30 minut. Wyjąć rybę. Obrać ze skóry, ości i kręgosłupa, a białe mięso podzielić na kawałki.
Krok 2
Makaron ryżowy zalać wrzątkiem i przykryć na 10 minut. Odcedzić.
Krok 3
Do zupy wlać mleczko kokosowe. Doprawić Delikatem, rozkruszoną mini kostką czosnkową i pietruszką. Zagęścić zupę jasną zasmażką.
Krok 4
Podawać układając na talerzu lub w miseczce porcję makaronu ryżowego, zalać gorącą zupą. Posypać drobno pokrojonym szczypiorkiem i grubo mielonym pieprzem.

Dobra rada:
Brak pomysłu na surówkę? Starta biała rzodkiew może śmiało wystąpić w tej roli. Jej przygotowanie nie wymaga wiele czasu i wysiłku, wystarczy dokładnie ją umyć.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej