Zupa imbirowa z kurczakiem i trawą cytrynową
łatwe
697 osób zapisało

Składniki
0.5 kilograma
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój kurczaka w paski. Wymieszaj sos sojowy i ocet balsamiczny z przyprawami, polej kurczaka i wstaw do lodówki na 20 minut. Dopraw całość przyprawą Knorr.

Krok 2
Kalarepę pokrój w paski. Imbir obierz, drobno posiekaj i smaż na maśle do momentu, w którym się zrumieni. Dodaj do niego kurczaka i kalarepę, podsmaż.

Krok 3
Następnie przełóż całość do garnka. Ugotuj wywar z bulionetki Knorr oraz wody. Zalej składniki w garnku bulionem i doprowadź go do wrzenia.

Krok 4
Dodaj posiekaną trawę cytrynową i sok z połowy limonki. Podawaj.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej

































Zupa imbirowa z kurczakiem i trawą cytrynową

