Zupa imbirowa z kurczakiem i trawą cytrynową przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa imbirowa z kurczakiem i trawą cytrynową

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

20

heart
368 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

473 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

690 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 kilograma

2 sztuki

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 łyżka

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój kurczaka w paski. Wymieszaj sos sojowy i ocet balsamiczny z przyprawami, polej kurczaka i wstaw do lodówki na 20 minut. Dopraw całość przyprawą Knorr.

Zupa imbirowa z kurczakiem i trawą cytrynową - Krok 1

Krok 2

Kalarepę pokrój w paski. Imbir obierz, drobno posiekaj i smaż na maśle do momentu, w którym się zrumieni. Dodaj do niego kurczaka i kalarepę, podsmaż.

Zupa imbirowa z kurczakiem i trawą cytrynową - Krok 2

Krok 3

Następnie przełóż całość do garnka. Ugotuj wywar z bulionetki Knorr oraz wody. Zalej składniki w garnku bulionem i doprowadź go do wrzenia.

Zupa imbirowa z kurczakiem i trawą cytrynową - Krok 3

Krok 4

Dodaj posiekaną trawę cytrynową i sok z połowy limonki. Podawaj.

Zupa imbirowa z kurczakiem i trawą cytrynową - Krok 4
3

Opinie o przepisie

  • HHH

    HHH , 28.02.2022

    Czym można zastąpić kalarepę?

    Odpowiedz Odpowiedz
    Odpowiedzi (1)
  • jolanta blazkow

    jolanta blazkow , 19.06.2017

    super polecam

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa imbirowa z kurczakiem i trawą cytrynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa imbirowa z kurczakiem i trawą cytrynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa imbirowa z kurczakiem i trawą cytrynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa imbirowa z kurczakiem i trawą cytrynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa imbirowa z kurczakiem i trawą cytrynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa imbirowa z kurczakiem i trawą cytrynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa imbirowa z kurczakiem i trawą cytrynową - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa imbirowa z kurczakiem i trawą cytrynową - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa imbirowa z kurczakiem i trawą cytrynowąZupa imbirowa z kurczakiem i trawą cytrynową

Pokrój kurczaka w paski. Wymieszaj sos sojowy i ocet balsamiczny z przyprawami, polej kurczaka i wstaw do lodówki na 20 minut. Dopraw całość przyprawą Knorr.