Zupa imbirowa z kurczakiem i trawą cytrynową
łatwe
694 osoby zapisały

Składniki
0.5 kilograma
2 sztuki
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 łyżka
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój kurczaka w paski. Wymieszaj sos sojowy i ocet balsamiczny z przyprawami, polej kurczaka i wstaw do lodówki na 20 minut. Dopraw całość przyprawą Knorr.

Krok 2
Kalarepę pokrój w paski. Imbir obierz, drobno posiekaj i smaż na maśle do momentu, w którym się zrumieni. Dodaj do niego kurczaka i kalarepę, podsmaż.

Krok 3
Następnie przełóż całość do garnka. Ugotuj wywar z bulionetki Knorr oraz wody. Zalej składniki w garnku bulionem i doprowadź go do wrzenia.

Krok 4
Dodaj posiekaną trawę cytrynową i sok z połowy limonki. Podawaj.

- Odpowiedz
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcej