Barszcz ukraiński przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Barszcz ukraiński

Autor: Aleksandra Krzyżanowska

ratingratingratingratingrating

7

heart
23 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżka

400 gramów

2 łyżki

1 sztuka

0.5 szklanki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Fasolę opłucz, zalej zimną wodą i pozostaw na noc. Rano odlej wodę, dolej 2,5 szkl zimnej wody i gotuj przez godzinę. Odcedź.

Krok 2

Buraki umyj, obierz i zetrzyj. Cebulę i czosnek posiekaj drobno. Ziemniaki obierz i pokrój w kostkę. Do garnka z wrzącą wodą włóż ziemniaki, fasolę, cebulę i czosnek.

Krok 3

Zagotuj, gotuj kilka minut i dodaj starte buraki, koncentrat pomidorowy i bulionetkę warzywną. Znów zagotuj, zdejmij z ognia i dodaj sok z cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Barszcz ukraiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Barszcz ukraiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Barszcz ukraiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Barszcz ukraiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Barszcz ukraiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Barszcz ukraiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Barszcz ukraiński - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Barszcz ukraiński - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej