Aromatyczna zupa z cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Aromatyczna zupa z cukinii

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

2 łyżki

1 litr

3 sztuki

2 sztuki

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę i czosnek posiekaj drobniutko i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.

Krok 2

Ziemniaki obierz, pokrój w ćwiartki, dodaj do cebuli i podlej bulionem. Oprósz solą i pieprzem i gotuj przez ok.30 minut.

Krok 3

Cukinię obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do zupy i gotuj do momentu, gdy będzie miękka.

Krok 4

Zupę zmiksuj. Część kostek cukinii możesz zostawić do dekoracji. Dopraw do smaku, posyp natką pietruszki i podawaj.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Aromatyczna zupa z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Aromatyczna zupa z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Aromatyczna zupa z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Aromatyczna zupa z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Aromatyczna zupa z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Aromatyczna zupa z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Aromatyczna zupa z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Aromatyczna zupa z cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
10 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej