
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 litr
3 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj drobniutko i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2
Ziemniaki obierz, pokrój w ćwiartki, dodaj do cebuli i podlej bulionem. Oprósz solą i pieprzem i gotuj przez ok.30 minut.
Krok 3
Cukinię obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do zupy i gotuj do momentu, gdy będzie miękka.
Krok 4
Zupę zmiksuj. Część kostek cukinii możesz zostawić do dekoracji. Dopraw do smaku, posyp natką pietruszki i podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej


























