
Składniki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
1 szczypta
2 łyżki
1 litr
3 sztuki
2 sztuki
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę i czosnek posiekaj drobniutko i podsmaż na rozgrzanym tłuszczu.
Krok 2
Ziemniaki obierz, pokrój w ćwiartki, dodaj do cebuli i podlej bulionem. Oprósz solą i pieprzem i gotuj przez ok.30 minut.
Krok 3
Cukinię obierz i pokrój w kostkę. Dodaj do zupy i gotuj do momentu, gdy będzie miękka.
Krok 4
Zupę zmiksuj. Część kostek cukinii możesz zostawić do dekoracji. Dopraw do smaku, posyp natką pietruszki i podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej