
Składniki
1 sztuka
3 ziarna
2 sztuki
3 sztuki
1 pęczek
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj i podsmaż.
Krok 2
Mięso oczyść, a następnie zalej zimną wodą i doprowadź do wrzenia.
Krok 3
Zbierz szumowiny i dodaj włoszczyznę, sól, suszone grzyby, czosnek, ziele angielskie, liście laurowe i przypieczoną cebulę.
Krok 4
Gotuj na wolnym ogniu, do czasu gdy mięso stanie się miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej