
Składniki
1 sztuka
3 ziarna
2 sztuki
3 sztuki
1 pęczek
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cebulę posiekaj i podsmaż.
Krok 2
Mięso oczyść, a następnie zalej zimną wodą i doprowadź do wrzenia.
Krok 3
Zbierz szumowiny i dodaj włoszczyznę, sól, suszone grzyby, czosnek, ziele angielskie, liście laurowe i przypieczoną cebulę.
Krok 4
Gotuj na wolnym ogniu, do czasu gdy mięso stanie się miękkie.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej