Rosół polski z suszonymi borowikami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół polski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 ziarna

2 sztuki

3 sztuki

1 pęczek

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i podsmaż.

Krok 2

Mięso oczyść, a następnie zalej zimną wodą i doprowadź do wrzenia.

Krok 3

Zbierz szumowiny i dodaj włoszczyznę, sól, suszone grzyby, czosnek, ziele angielskie, liście laurowe i przypieczoną cebulę.

Krok 4

Gotuj na wolnym ogniu, do czasu gdy mięso stanie się miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Rosół polski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Rosół polski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Rosół polski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Rosół polski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Rosół polski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Rosół polski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Rosół polski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  •  Rosół polski - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej