Rosół polski z suszonymi borowikami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Rosół polski

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

3 ziarna

2 sztuki

3 sztuki

1 pęczek

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cebulę posiekaj i podsmaż.

Krok 2

Mięso oczyść, a następnie zalej zimną wodą i doprowadź do wrzenia.

Krok 3

Zbierz szumowiny i dodaj włoszczyznę, sól, suszone grzyby, czosnek, ziele angielskie, liście laurowe i przypieczoną cebulę.

Krok 4

Gotuj na wolnym ogniu, do czasu gdy mięso stanie się miękkie.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  •  Rosół polski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  •  Rosół polski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  •  Rosół polski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  •  Rosół polski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  •  Rosół polski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  •  Rosół polski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  •  Rosół polski - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Kluski z makiem
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej