
Składniki
1 sztuka
null
1 sztuka
null
null
400 gramów
1 pęczek
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso dokładnie umyj i pokrój w mniejsze kawałki.
Krok 2
Włoszczyznę obierz, potnij w kostkę i dodaj do mięsa.
Krok 3
Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i pieprz.
Krok 4
Zagotuj i trzymaj na małym ogniu przez jakieś 3 godziny, co jakiś czas mieszając wywar i ściągając z niego szumowiny.
Krok 5
W połowie gotowania zeszklij posiekaną cebulkę na oleju i wymieszaj z zupą.
Krok 6
Przed podaniem przecedź rosół.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej