Odświętny rosół po staropolsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Odświętny rosół po staropolsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

20 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 sztuka

null

null

400 gramów

1 pęczek

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dokładnie umyj i pokrój w mniejsze kawałki.

Krok 2

Włoszczyznę obierz, potnij w kostkę i dodaj do mięsa.

Krok 3

Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i pieprz.

Krok 4

Zagotuj i trzymaj na małym ogniu przez jakieś 3 godziny, co jakiś czas mieszając wywar i ściągając z niego szumowiny.

Krok 5

W połowie gotowania zeszklij posiekaną cebulkę na oleju i wymieszaj z zupą.

Krok 6

Przed podaniem przecedź rosół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Odświętny rosół po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Odświętny rosół po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Odświętny rosół po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Odświętny rosół po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Odświętny rosół po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Odświętny rosół po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Odświętny rosół po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Odświętny rosół po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej