
Składniki
1 sztuka
null
1 sztuka
null
null
400 gramów
1 pęczek
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso dokładnie umyj i pokrój w mniejsze kawałki.
Krok 2
Włoszczyznę obierz, potnij w kostkę i dodaj do mięsa.
Krok 3
Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i pieprz.
Krok 4
Zagotuj i trzymaj na małym ogniu przez jakieś 3 godziny, co jakiś czas mieszając wywar i ściągając z niego szumowiny.
Krok 5
W połowie gotowania zeszklij posiekaną cebulkę na oleju i wymieszaj z zupą.
Krok 6
Przed podaniem przecedź rosół.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej