
Składniki
1 sztuka
null
1 sztuka
null
null
400 gramów
1 pęczek
0.5 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso dokładnie umyj i pokrój w mniejsze kawałki.
Krok 2
Włoszczyznę obierz, potnij w kostkę i dodaj do mięsa.
Krok 3
Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i pieprz.
Krok 4
Zagotuj i trzymaj na małym ogniu przez jakieś 3 godziny, co jakiś czas mieszając wywar i ściągając z niego szumowiny.
Krok 5
W połowie gotowania zeszklij posiekaną cebulkę na oleju i wymieszaj z zupą.
Krok 6
Przed podaniem przecedź rosół.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej