Odświętny rosół po staropolsku

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 sztuka

null

null

400 gramów

1 pęczek

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dokładnie umyj i pokrój w mniejsze kawałki.

Krok 2

Włoszczyznę obierz, potnij w kostkę i dodaj do mięsa.

Krok 3

Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i pieprz.

Krok 4

Zagotuj i trzymaj na małym ogniu przez jakieś 3 godziny, co jakiś czas mieszając wywar i ściągając z niego szumowiny.

Krok 5

W połowie gotowania zeszklij posiekaną cebulkę na oleju i wymieszaj z zupą.

Krok 6

Przed podaniem przecedź rosół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Odświętny rosół po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Odświętny rosół po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Odświętny rosół po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Odświętny rosół po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Odświętny rosół po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Odświętny rosół po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Odświętny rosół po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej