Odświętny rosół po staropolsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Odświętny rosół po staropolsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

19 osób wydrukowało

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 sztuka

null

null

400 gramów

1 pęczek

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dokładnie umyj i pokrój w mniejsze kawałki.

Krok 2

Włoszczyznę obierz, potnij w kostkę i dodaj do mięsa.

Krok 3

Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i pieprz.

Krok 4

Zagotuj i trzymaj na małym ogniu przez jakieś 3 godziny, co jakiś czas mieszając wywar i ściągając z niego szumowiny.

Krok 5

W połowie gotowania zeszklij posiekaną cebulkę na oleju i wymieszaj z zupą.

Krok 6

Przed podaniem przecedź rosół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Odświętny rosół po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Odświętny rosół po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Odświętny rosół po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Odświętny rosół po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Odświętny rosół po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Odświętny rosół po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Odświętny rosół po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Odświętny rosół po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pieczona biała kiełbasa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej