Odświętny rosół po staropolsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Odświętny rosół po staropolsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

5 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
- min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 sztuka

null

null

400 gramów

1 pęczek

0.5 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso dokładnie umyj i pokrój w mniejsze kawałki.

Krok 2

Włoszczyznę obierz, potnij w kostkę i dodaj do mięsa.

Krok 3

Dodaj liść laurowy, ziele angielskie i pieprz.

Krok 4

Zagotuj i trzymaj na małym ogniu przez jakieś 3 godziny, co jakiś czas mieszając wywar i ściągając z niego szumowiny.

Krok 5

W połowie gotowania zeszklij posiekaną cebulkę na oleju i wymieszaj z zupą.

Krok 6

Przed podaniem przecedź rosół.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Odświętny rosół po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Odświętny rosół po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Odświętny rosół po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Odświętny rosół po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Odświętny rosół po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Odświętny rosół po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Odświętny rosół po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Odświętny rosół po staropolsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
6 osób ogląda przepis:
Sałatka hawajska
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej