
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 1 l wody i rozprowadź w niej kostki Knorr. Zagotuj.
Krok 2
Kiedy rosół się zagotuje, odbierz kilka łyżek płynu i wymieszaj z żółtkiem w oddzielnym kubku.
Krok 3
Następnie dodaj do garnka.
Krok 4
Posiekaj pietruszkę i posyp nią każdą z porcji. Podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej