Rosół z żółtkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół z żółtkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 1 l wody i rozprowadź w niej kostki Knorr. Zagotuj.

Krok 2

Kiedy rosół się zagotuje, odbierz kilka łyżek płynu i wymieszaj z żółtkiem w oddzielnym kubku.

Krok 3

Następnie dodaj do garnka.

Krok 4

Posiekaj pietruszkę i posyp nią każdą z porcji. Podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z żółtkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z żółtkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z żółtkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z żółtkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z żółtkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z żółtkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z żółtkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z żółtkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Żurek Wielkanocny
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej