
Składniki
2 sztuki
1 sztuka
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 1 l wody i rozprowadź w niej kostki Knorr. Zagotuj.
Krok 2
Kiedy rosół się zagotuje, odbierz kilka łyżek płynu i wymieszaj z żółtkiem w oddzielnym kubku.
Krok 3
Następnie dodaj do garnka.
Krok 4
Posiekaj pietruszkę i posyp nią każdą z porcji. Podawaj.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Wyrazisty smak i aromat sprawiają, że stają się przysmakiem nie tylko zapalonych grzybiarzy. Warto znaleźć miejsce wśród domowych przetworów dla przynajmniej kilku słoiczków.
Czytaj więcejBez problemu znajdziemy je w sklepach, lecz ich smak nie może równać się z walorami owoców, które przygotujemy samodzielnie. Jak suszyć śliwki? Dziś poruszymy temat suszenia śliwek w piekarniku oraz w suszarce.
Czytaj więcej