Rosół z żółtkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 1 l wody i rozprowadź w niej kostki Knorr. Zagotuj.

Krok 2

Kiedy rosół się zagotuje, odbierz kilka łyżek płynu i wymieszaj z żółtkiem w oddzielnym kubku.

Krok 3

Następnie dodaj do garnka.

Krok 4

Posiekaj pietruszkę i posyp nią każdą z porcji. Podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z żółtkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z żółtkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z żółtkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z żółtkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z żółtkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z żółtkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z żółtkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
5 osób ogląda przepis:
Wigilijna gałąź
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej