Rosół z żółtkiem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Rosół z żółtkiem

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

16 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

1 sztuka

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 1 l wody i rozprowadź w niej kostki Knorr. Zagotuj.

Krok 2

Kiedy rosół się zagotuje, odbierz kilka łyżek płynu i wymieszaj z żółtkiem w oddzielnym kubku.

Krok 3

Następnie dodaj do garnka.

Krok 4

Posiekaj pietruszkę i posyp nią każdą z porcji. Podawaj.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Rosół z żółtkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Rosół z żółtkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Rosół z żółtkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Rosół z żółtkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Rosół z żółtkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Rosół z żółtkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Rosół z żółtkiem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Rosół z żółtkiem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Pierogi to zdecydowanie jedna z najsłynniejszych potraw polskiej kuchni. Tradycyjne warianty – z mięsem, grzybami albo ruskie – stanowią przysmak, któremu nie sposób odmówić. Na słodko z cukrem i owocami są marzeniem każdego łasucha.

Czytaj więcej

Boże Narodzenie to czas, którego uroczysty charakter podkreśla się na różne sposoby, także przygotowując wyjątkowe potrawy. Gęsina, wołowina czy schab? Aromatyczny sos grzybowy czy kwaśna żurawina? Zobacz, jak przygotować pieczone mięsa na święta.

Czytaj więcej