Zupa włoska Stracciatella przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa włoska Stracciatella

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

43 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

40 gramów

3 sztuki

5 sztuk

1 szczypta

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 1,5 l wody i rozprowadź w niej Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr. Zagotuj i zdejmij z ognia.

Krok 2

Drobno zetrzyj parmezan i ubij go z jajkami na jednolitą masę.

Krok 3

Powoli dodawaj miksturę serową do rosołu, wciąż mieszając.

Krok 4

Gdy już całość znajdzie się w garnku, podgrzewaj zupę jeszcze pięć minut. Nie gotuj.

Krok 5

Na koniec dodaj natkę pietruszki i odrobinę gałki muszkatołowej.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa włoska Stracciatella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa włoska Stracciatella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa włoska Stracciatella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa włoska Stracciatella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa włoska Stracciatella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa włoska Stracciatella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa włoska Stracciatella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa włoska Stracciatella - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej