
Składniki
40 gramów
3 sztuki
5 sztuk
1 szczypta
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 1,5 l wody i rozprowadź w niej Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr. Zagotuj i zdejmij z ognia.
Krok 2
Drobno zetrzyj parmezan i ubij go z jajkami na jednolitą masę.
Krok 3
Powoli dodawaj miksturę serową do rosołu, wciąż mieszając.
Krok 4
Gdy już całość znajdzie się w garnku, podgrzewaj zupę jeszcze pięć minut. Nie gotuj.
Krok 5
Na koniec dodaj natkę pietruszki i odrobinę gałki muszkatołowej.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuWiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej