Zupa włoska Stracciatella przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa włoska Stracciatella

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

14 osób wydrukowało

Pobierz pdf

40 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

40 gramów

3 sztuki

5 sztuk

1 szczypta

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj 1,5 l wody i rozprowadź w niej Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr. Zagotuj i zdejmij z ognia.

Krok 2

Drobno zetrzyj parmezan i ubij go z jajkami na jednolitą masę.

Krok 3

Powoli dodawaj miksturę serową do rosołu, wciąż mieszając.

Krok 4

Gdy już całość znajdzie się w garnku, podgrzewaj zupę jeszcze pięć minut. Nie gotuj.

Krok 5

Na koniec dodaj natkę pietruszki i odrobinę gałki muszkatołowej.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa włoska Stracciatella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa włoska Stracciatella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa włoska Stracciatella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa włoska Stracciatella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa włoska Stracciatella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa włoska Stracciatella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa włoska Stracciatella - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa włoska Stracciatella - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sos tatarski
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej