
Składniki
40 gramów
3 sztuki
5 sztuk
1 szczypta
0.5 pęczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj 1,5 l wody i rozprowadź w niej Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr. Zagotuj i zdejmij z ognia.
Krok 2
Drobno zetrzyj parmezan i ubij go z jajkami na jednolitą masę.
Krok 3
Powoli dodawaj miksturę serową do rosołu, wciąż mieszając.
Krok 4
Gdy już całość znajdzie się w garnku, podgrzewaj zupę jeszcze pięć minut. Nie gotuj.
Krok 5
Na koniec dodaj natkę pietruszki i odrobinę gałki muszkatołowej.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Rosół szlachetny drobiowo-warzywny Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej