Zupa z krewetek i trawy cytrynowej przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z krewetek i trawy cytrynowej

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

17 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 łyżeczka

5 łyżek

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

1 sztuka

4 łyżki

1 łyżka

6 szklanek

50 gramów

2 szklanki

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łodygi trawy cytrynowej zmiażdż, liście limonki porwij na kawałki, pomidora pokrój na 8 części, dymkę i kolendrą posiekaj, a korzenie kolendry rozgnieć w moździerzu.

Krok 2

Bulion doprowadź do wrzenia i wrzuć trawę cytrynową, korzenie kolendry oraz liście limonki. Gotuj przez 5 minut.

Krok 3

Dorzuć krewetki, pomidora i grzyby. Gotuj jeszcze przez 5 minut.

Krok 4

Garnek zdejmij z palnika i dodaj pastę chili, sok z limonki, dymkę oraz kolendrę. Dopraw solą jeżeli uznasz to za konieczne, wymieszaj i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z krewetek i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z krewetek i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z krewetek i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z krewetek i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z krewetek i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z krewetek i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z krewetek i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z krewetek i trawy cytrynowej - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej