
Składniki
1 sztuka
250 mililitrów
750 mililitrów
1 pęczek
2 sztuki
2 sztuki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Soczewicę płuczemy i zalewamy wodą, aby moczyła się przez około godzinę.
Krok 2
Obraną i posiekaną drobno cebule szklimy na odrobinie oleju. Dodajemy obrane (jeśli skórka jest ładna, można ją wyszorować i nie trzeba obierać) i pokrojone w kostkę cukinie oraz odcedzoną soczewicę.
Krok 3
Zalewamy bulionem i doprowadzamy do wrzenia. Doprawiamy czosnkiem. Zmniejszamy ogień i gotujemy jeszcze 10-15 minut.
Krok 4
Szczypiorek siekamy niezbyt drobno, a zupę nieco studzimy. Mieszamy jej część z jogurtem i dodajemy powoli do garnka ciągle mieszając.
Krok 5
Dodajemy szczypiorek i miksujemy blenderem. Smacznego!
Przepisy w Waszym wykonaniu
Rosół szlachetny drobiowo-wołowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej