Zupa neapolitańska z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa neapolitańska z makaronem

Autor: Ismena3 Ismena3

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

1.5 litra

2 łyżki

0.5 szklanki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

100 gramów

0.5 pęczka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente

Krok 2

Obrane warzywa ścieramy na grubej tarce, a następnie wrzucamy na rozgrzane w garnku masło i chwilkę dusimy.

Krok 3

Zalewamy warzywa bulionem i kilka minut gotujemy.

Krok 4

Mieszamy żółtka ze śmietanką, pieprzem i kurkumą i wlewamy do zupy. Dodajemy także starty ser.

Krok 5

Podajemy posypane posiekanym szczypiorkiem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa neapolitańska z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa neapolitańska z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa neapolitańska z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa neapolitańska z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa neapolitańska z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa neapolitańska z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa neapolitańska z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa neapolitańska z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Może wrzucimy coś na ruszt? Letnie popołudnia i wieczory od dłuższego czasu kojarzą nam się z zapachem grilla i jedzeniem na świeżym powietrzu. Kuchnia koreańska już dawno przeniosła tę rozrywkę pod restauracyjne i domowe dachy!

Czytaj więcej

Szparagi – modny dodatek do wielu dań, szczególnie tych wykwintnych. Zanim jednak zabierzesz się za ich przyrządzanie, sprawdź, jaka metoda będzie najlepsza. Przedstawiamy 5 sposobów na szparagi.

Czytaj więcej