
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 sztuki
1.5 litra
2 łyżki
0.5 szklanki
2 sztuki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
100 gramów
0.5 pęczka
100 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Makaron gotujemy al dente
Krok 2
Obrane warzywa ścieramy na grubej tarce, a następnie wrzucamy na rozgrzane w garnku masło i chwilkę dusimy.
Krok 3
Zalewamy warzywa bulionem i kilka minut gotujemy.
Krok 4
Mieszamy żółtka ze śmietanką, pieprzem i kurkumą i wlewamy do zupy. Dodajemy także starty ser.
Krok 5
Podajemy posypane posiekanym szczypiorkiem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej