Zupa neapolitańska z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa neapolitańska z makaronem

Autor: Ismena3 Ismena3

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

1.5 litra

2 łyżki

0.5 szklanki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

100 gramów

0.5 pęczka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente

Krok 2

Obrane warzywa ścieramy na grubej tarce, a następnie wrzucamy na rozgrzane w garnku masło i chwilkę dusimy.

Krok 3

Zalewamy warzywa bulionem i kilka minut gotujemy.

Krok 4

Mieszamy żółtka ze śmietanką, pieprzem i kurkumą i wlewamy do zupy. Dodajemy także starty ser.

Krok 5

Podajemy posypane posiekanym szczypiorkiem.

Tagi:ZUPY
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa neapolitańska z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa neapolitańska z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa neapolitańska z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa neapolitańska z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa neapolitańska z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa neapolitańska z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa neapolitańska z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa neapolitańska z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej