Zupa neapolitańska z makaronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa neapolitańska z makaronem

Autor: Ismena3 Ismena3

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

0.5 sztuki

1.5 litra

2 łyżki

0.5 szklanki

2 sztuki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

100 gramów

0.5 pęczka

100 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Makaron gotujemy al dente

Krok 2

Obrane warzywa ścieramy na grubej tarce, a następnie wrzucamy na rozgrzane w garnku masło i chwilkę dusimy.

Krok 3

Zalewamy warzywa bulionem i kilka minut gotujemy.

Krok 4

Mieszamy żółtka ze śmietanką, pieprzem i kurkumą i wlewamy do zupy. Dodajemy także starty ser.

Krok 5

Podajemy posypane posiekanym szczypiorkiem.

Tagi:ZUPY
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa neapolitańska z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa neapolitańska z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa neapolitańska z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa neapolitańska z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa neapolitańska z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa neapolitańska z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa neapolitańska z makaronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa neapolitańska z makaronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej