PRZEPISY.PL

Zupa minestrone

  • 60
  • 4
  • Średnie
  • 0
26
osób dodało do Mniamlisty

Składniki

  • cukinia300 g
  • pietruszka1 szt
  • mrożony zielony groszek100 g
  • drobny makaron50 g
  • ząbek czosnku2 szt
  • bazylia
  • tymianek
  • starty parmezan2 łyżki
  • oliwa z oliwek do smażenia
  • Krok 1

    Pokrój marchew, selera, pora oraz pietruszkę w kostkę. Następnie przygotuj bulion na kurczaku i pokrojonych warzywach z dodatkiem kostek Bulionu na wędzonym boczku Knorr.
  • Krok 2

    Resztę warzyw również pokrój w kostkę i podsmaż w drugim garnku (lub na patelni) na oliwie z oliwek.
  • Krok 3

    Dodaj podsmażone warzywa do zupy i gotuj do momentu, kiedy będą miękkie. Dodaj zioła i chwilę jeszcze gotuj, dopraw do smaku pieprzem.
  • Krok 4

    Podawaj zupę z ugotowanym wcześniej makaronem, posypaną startym parmezanem.

Więcej przepisów z tym produktem

Bulion na wędzonym boczku KnorrZobacz wszystkie

Komentarze (0)

Podobne przepisy:

8
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
58
osób dodało do Mniamlisty
60''
4
Łatwe
489
osób dodało do Mniamlisty
90''
8
Łatwe
34
osoby dodały do Mniamlisty
90''
8
Łatwe