
Składniki
4 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 szklanka
2 sztuki
2 łyżki
1 szklanka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, obierz i pokrój na kawałki.
Krok 2
Następnie dobrze zmiksuj z koncentratem i śmietaną.
Krok 3
Cebulę pokrój na krążki i zeszklij na oleju. Dodaj kolendrę, chili, kmin rzymski i zmiażdżony czosnek.
Krok 4
Następnie wlej masę pomidorową.
Krok 5
Doprowadź do wrzenia i dodaj groszek. Gotuj jeszcze kilka minut i natychmiast podawaj najlepiej z plackami Dosa.
Krok 6
Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Podobne przepisy
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej