Zupa pomidorowa z Indii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa z Indii

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

2 sztuki

2 łyżki

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz i pokrój na kawałki.

Krok 2

Następnie dobrze zmiksuj z koncentratem i śmietaną.

Krok 3

Cebulę pokrój na krążki i zeszklij na oleju. Dodaj kolendrę, chili, kmin rzymski i zmiażdżony czosnek.

Krok 4

Następnie wlej masę pomidorową.

Krok 5

Doprowadź do wrzenia i dodaj groszek. Gotuj jeszcze kilka minut i natychmiast podawaj najlepiej z plackami Dosa.

Krok 6

Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Szybka sałatka do grilla
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej