Zupa pomidorowa z Indii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa z Indii

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

2 sztuki

2 łyżki

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz i pokrój na kawałki.

Krok 2

Następnie dobrze zmiksuj z koncentratem i śmietaną.

Krok 3

Cebulę pokrój na krążki i zeszklij na oleju. Dodaj kolendrę, chili, kmin rzymski i zmiażdżony czosnek.

Krok 4

Następnie wlej masę pomidorową.

Krok 5

Doprowadź do wrzenia i dodaj groszek. Gotuj jeszcze kilka minut i natychmiast podawaj najlepiej z plackami Dosa.

Krok 6

Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Wrapy klasyczne - VIDEO
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej