Zupa pomidorowa z Indii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa pomidorowa z Indii

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 sztuka

2 sztuki

1 szklanka

2 sztuki

2 łyżki

1 szklanka

1 łyżka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

3 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pomidory sparz, obierz i pokrój na kawałki.

Krok 2

Następnie dobrze zmiksuj z koncentratem i śmietaną.

Krok 3

Cebulę pokrój na krążki i zeszklij na oleju. Dodaj kolendrę, chili, kmin rzymski i zmiażdżony czosnek.

Krok 4

Następnie wlej masę pomidorową.

Krok 5

Doprowadź do wrzenia i dodaj groszek. Gotuj jeszcze kilka minut i natychmiast podawaj najlepiej z plackami Dosa.

Krok 6

Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa pomidorowa z Indii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
8 osób ogląda przepis:
Placki owsiane
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.

Czytaj więcej

Zapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!

Czytaj więcej