Składniki
4 sztuki
1 sztuka
2 sztuki
1 szklanka
2 sztuki
2 łyżki
1 szklanka
1 łyżka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pomidory sparz, obierz i pokrój na kawałki.
Krok 2
Następnie dobrze zmiksuj z koncentratem i śmietaną.
Krok 3
Cebulę pokrój na krążki i zeszklij na oleju. Dodaj kolendrę, chili, kmin rzymski i zmiażdżony czosnek.
Krok 4
Następnie wlej masę pomidorową.
Krok 5
Doprowadź do wrzenia i dodaj groszek. Gotuj jeszcze kilka minut i natychmiast podawaj najlepiej z plackami Dosa.
Krok 6
Dodaj Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej