Zupa z fasolki szparagowej i pomidorów przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa z fasolki szparagowej i pomidorów

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

26

944 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

413 osób wydrukowało

Pobierz pdf

795 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 litra

3 sztuki

30 dekagramów

20 dekagramów

15 dekagramów

2 łyżki

0.66 szklanki

1 łyżka

1 szczypta

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Przygotuj wywar z 1,5 litra wody i 3 kostek rosołowo wołowych Knorr.

Zupa z fasolki szparagowej i pomidorów - Krok 1

Krok 2

Fasolkę umyj i pozbaw końców, następnie potnij na kawałki długości 3-4 centymetrów (możesz też użyć fasolki szparagowej mrożonej). Włóż do wywaru i ugotuj.

Zupa z fasolki szparagowej i pomidorów - Krok 2

Krok 3

Pomidory sparz i obierz ze skórki, pokrój w cząstki.

Zupa z fasolki szparagowej i pomidorów - Krok 3

Krok 4

Oczyść i pokrój pieczarki, następnie podsmaż, oprósz mąką i zasmaż do lekkiego zrumienienia.

Zupa z fasolki szparagowej i pomidorów - Krok 4

Krok 5

Pieczarki połącz z wywarem, fasolką, pomidorami, groszkiem i śmietaną. Zupę z fasolki szparagowej i pomidorów gotuj 10 minut.

Zupa z fasolki szparagowej i pomidorów - Krok 5

Krok 6

Dopraw do smaku Przyprawą w płynie Delikat Knorr.

Zupa z fasolki szparagowej i pomidorów - Krok 6
1

Opinie o przepisie

  • Yve Bbb

    Yve Bbb , 13.06.2015

    tak sobie

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa z fasolki szparagowej i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa z fasolki szparagowej i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa z fasolki szparagowej i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa z fasolki szparagowej i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa z fasolki szparagowej i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa z fasolki szparagowej i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa z fasolki szparagowej i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa z fasolki szparagowej i pomidorów - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa pomidorowa
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Zupa z fasolki szparagowej i pomidorówZupa z fasolki szparagowej i pomidorów

Garść fasolki szparagowej oraz kilka świeżych pomidorów mogą stać się bazą do przygotowania smacznej zupy, idealnej na letni obiad. Do jej przyrządzenia będziesz także potrzebować pieczarek oraz groszku konserwowego, a całość zabielisz śmietaną. Najpierw w garnku wypełnionym wodą rozpuść kilka cielęcych kostek bulionowych. Do powstałego w ten sposób wywaru wrzuć obraną i pociętą na mniejsze kawałki zieloną fasolkę szparagową. Możesz także użyć tego warzywa w wersji mrożonej. Dojrzałe, mięsiste pomidory sparz i obierz ze skórki, a następnie pokrój w cząstki. Pieczarki oczyść, posiekaj i podsmażaj na rozgrzanym tłuszczu z dodatkiem odrobiny mąki – do momentu, aż lekko się zrumienią. Grzyby, pomidory oraz odcedzony z zalewy groszek dodaj do garnka z fasolką i gotuj na tyle długo, aby wszystkie warzywa zmiękły. Na koniec wlej do zupy śmietanę, pamiętając jednak, by ją wcześniej zahartować. Smak potrawy wzbogać kilkoma kroplami przyprawy uniwersalnej. Zupę podawaj na ciepło z dodatkiem pieczywa. Przekonaj się, jakie to łatwe.