Hiszpańska zupa z małżami przepis – Zobacz na przepisy.pl

Hiszpańska zupa z małżami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

1 łyżka

400 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety pokrój w kostkę, włóż do garnka i zalej 3 szklankami wody. Dodaj sól i gotuj przez 15 minut pod przykryciem.

Krok 2

Pomidory sparz, obierz ze skórek, usuń pestki i pokrój w ćwiartki.

Krok 3

Cebulę posiekaj i zeszklij na oliwie, po czym wrzuć ją do innego garnka.

Krok 4

Wywar z ryby przecedź i dodaj do cebuli.

Krok 5

Wrzuć pomidory, małże oraz szafran. Gotuj przez 5 minut.

Krok 6

Dorzuć melisę, pieprz oraz śmietanę. Zupę możesz podawać z białym pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej