Składniki
1 sztuka
2 łyżki
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
1 szczypta
1 łyżka
400 gramów
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety pokrój w kostkę, włóż do garnka i zalej 3 szklankami wody. Dodaj sól i gotuj przez 15 minut pod przykryciem.
Krok 2
Pomidory sparz, obierz ze skórek, usuń pestki i pokrój w ćwiartki.
Krok 3
Cebulę posiekaj i zeszklij na oliwie, po czym wrzuć ją do innego garnka.
Krok 4
Wywar z ryby przecedź i dodaj do cebuli.
Krok 5
Wrzuć pomidory, małże oraz szafran. Gotuj przez 5 minut.
Krok 6
Dorzuć melisę, pieprz oraz śmietanę. Zupę możesz podawać z białym pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Jeszcze kilka lat temu sushi uznawano za egzotyczny przysmak, którego w Polsce skosztować można było tylko w nielicznych restauracjach, specjalizujących się w tej japońskiej potrawie. Z biegiem czasu lokali z sushi pojawiało się coraz więcej, w tym momencie serwowane bywa w licznych food truckach, a apetyczne rolki można zjeść nawet w biegu.
Czytaj więcejNuggetsy to pyszne chrupiące kąski, które w szybki sposób można przygotować w domu. Najlepiej smakują w towarzystwie aromatycznych sosów i frytek. Jesteście ciekawi, jak zrobić domowe nuggetsy? Koniecznie zostańcie z nami i poznajcie kilka wskazówek, które pozwolą Wam cieszyć się smakiem nuggetsów w pysznej panierce.
Czytaj więcej