Hiszpańska zupa z małżami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańska zupa z małżami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

1 łyżka

400 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety pokrój w kostkę, włóż do garnka i zalej 3 szklankami wody. Dodaj sól i gotuj przez 15 minut pod przykryciem.

Krok 2

Pomidory sparz, obierz ze skórek, usuń pestki i pokrój w ćwiartki.

Krok 3

Cebulę posiekaj i zeszklij na oliwie, po czym wrzuć ją do innego garnka.

Krok 4

Wywar z ryby przecedź i dodaj do cebuli.

Krok 5

Wrzuć pomidory, małże oraz szafran. Gotuj przez 5 minut.

Krok 6

Dorzuć melisę, pieprz oraz śmietanę. Zupę możesz podawać z białym pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańska zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Kaczka z sosem śliwkowym
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Najnowsze artykuły

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej