
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
1 szczypta
1 łyżka
400 gramów
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety pokrój w kostkę, włóż do garnka i zalej 3 szklankami wody. Dodaj sól i gotuj przez 15 minut pod przykryciem.
Krok 2
Pomidory sparz, obierz ze skórek, usuń pestki i pokrój w ćwiartki.
Krok 3
Cebulę posiekaj i zeszklij na oliwie, po czym wrzuć ją do innego garnka.
Krok 4
Wywar z ryby przecedź i dodaj do cebuli.
Krok 5
Wrzuć pomidory, małże oraz szafran. Gotuj przez 5 minut.
Krok 6
Dorzuć melisę, pieprz oraz śmietanę. Zupę możesz podawać z białym pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..
Czytaj więcejSuszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!
Czytaj więcej




























