Hiszpańska zupa z małżami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańska zupa z małżami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

25 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

1 łyżka

400 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety pokrój w kostkę, włóż do garnka i zalej 3 szklankami wody. Dodaj sól i gotuj przez 15 minut pod przykryciem.

Krok 2

Pomidory sparz, obierz ze skórek, usuń pestki i pokrój w ćwiartki.

Krok 3

Cebulę posiekaj i zeszklij na oliwie, po czym wrzuć ją do innego garnka.

Krok 4

Wywar z ryby przecedź i dodaj do cebuli.

Krok 5

Wrzuć pomidory, małże oraz szafran. Gotuj przez 5 minut.

Krok 6

Dorzuć melisę, pieprz oraz śmietanę. Zupę możesz podawać z białym pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańska zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej