Hiszpańska zupa z małżami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Hiszpańska zupa z małżami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

3 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

15 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 łyżki

4 sztuki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

1 łyżka

400 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety pokrój w kostkę, włóż do garnka i zalej 3 szklankami wody. Dodaj sól i gotuj przez 15 minut pod przykryciem.

Krok 2

Pomidory sparz, obierz ze skórek, usuń pestki i pokrój w ćwiartki.

Krok 3

Cebulę posiekaj i zeszklij na oliwie, po czym wrzuć ją do innego garnka.

Krok 4

Wywar z ryby przecedź i dodaj do cebuli.

Krok 5

Wrzuć pomidory, małże oraz szafran. Gotuj przez 5 minut.

Krok 6

Dorzuć melisę, pieprz oraz śmietanę. Zupę możesz podawać z białym pieczywem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Hiszpańska zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Hiszpańska zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Hiszpańska zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Hiszpańska zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Hiszpańska zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Hiszpańska zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Hiszpańska zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Hiszpańska zupa z małżami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Gołąbki z pieczarkami
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej