
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
1 szczypta
1 łyżka
400 gramów
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety pokrój w kostkę, włóż do garnka i zalej 3 szklankami wody. Dodaj sól i gotuj przez 15 minut pod przykryciem.
Krok 2
Pomidory sparz, obierz ze skórek, usuń pestki i pokrój w ćwiartki.
Krok 3
Cebulę posiekaj i zeszklij na oliwie, po czym wrzuć ją do innego garnka.
Krok 4
Wywar z ryby przecedź i dodaj do cebuli.
Krok 5
Wrzuć pomidory, małże oraz szafran. Gotuj przez 5 minut.
Krok 6
Dorzuć melisę, pieprz oraz śmietanę. Zupę możesz podawać z białym pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej