
Składniki
1 sztuka
2 łyżki
4 sztuki
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
1 szczypta
1 łyżka
400 gramów
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety pokrój w kostkę, włóż do garnka i zalej 3 szklankami wody. Dodaj sól i gotuj przez 15 minut pod przykryciem.
Krok 2
Pomidory sparz, obierz ze skórek, usuń pestki i pokrój w ćwiartki.
Krok 3
Cebulę posiekaj i zeszklij na oliwie, po czym wrzuć ją do innego garnka.
Krok 4
Wywar z ryby przecedź i dodaj do cebuli.
Krok 5
Wrzuć pomidory, małże oraz szafran. Gotuj przez 5 minut.
Krok 6
Dorzuć melisę, pieprz oraz śmietanę. Zupę możesz podawać z białym pieczywem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej