Klasyczna zupa rybna z małżami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczna zupa rybna z małżami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

400 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, osusz i potnij w kostkę.

Krok 2

Zalej je ok. 1 litrem lekko osolonej wody i gotuj na małym ogniu przez 15-20 minut.

Krok 3

Cebulę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj przecedzony wywar rybny, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory oraz odsączone z zalewy małże.

Krok 4

Dopraw szczyptą szafranu i gotuj przez kolejne 5-10 minut.

Krok 5

Zabiel śmietaną, dopraw pieprzem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczna zupa rybna z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczna zupa rybna z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczna zupa rybna z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczna zupa rybna z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczna zupa rybna z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczna zupa rybna z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczna zupa rybna z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczna zupa rybna z małżami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej