Klasyczna zupa rybna z małżami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Klasyczna zupa rybna z małżami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

3

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

16 osób wydrukowało

Pobierz pdf

24 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

4 sztuki

1 szczypta

1 szklanka

1 szczypta

2 łyżki

1 szczypta

400 gramów

400 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, osusz i potnij w kostkę.

Krok 2

Zalej je ok. 1 litrem lekko osolonej wody i gotuj na małym ogniu przez 15-20 minut.

Krok 3

Cebulę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj przecedzony wywar rybny, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory oraz odsączone z zalewy małże.

Krok 4

Dopraw szczyptą szafranu i gotuj przez kolejne 5-10 minut.

Krok 5

Zabiel śmietaną, dopraw pieprzem i podawaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Klasyczna zupa rybna z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Klasyczna zupa rybna z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Klasyczna zupa rybna z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Klasyczna zupa rybna z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Klasyczna zupa rybna z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Klasyczna zupa rybna z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Klasyczna zupa rybna z małżami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Klasyczna zupa rybna z małżami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej