
Składniki
1 sztuka
4 sztuki
1 szczypta
1 szklanka
1 szczypta
2 łyżki
1 szczypta
400 gramów
400 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj, osusz i potnij w kostkę.
Krok 2
Zalej je ok. 1 litrem lekko osolonej wody i gotuj na małym ogniu przez 15-20 minut.
Krok 3
Cebulę posiekaj i zeszklij na rozgrzanym tłuszczu. Dodaj przecedzony wywar rybny, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory oraz odsączone z zalewy małże.
Krok 4
Dopraw szczyptą szafranu i gotuj przez kolejne 5-10 minut.
Krok 5
Zabiel śmietaną, dopraw pieprzem i podawaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej