Zupa rybna po generalsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa rybna po generalsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

150 mililitrów

1 szczypta

40 gramów

20 gramów

1 szczypta

50 gramów

1.5 litra

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyj, oddziel mięs od ości i pokrój na kawałki.

Krok 2

Włóż do wywaru i gotuj około 30 minut.

Krok 3

Śmietanę wymieszaj z mąką, połącz z rybą i zagotuj.

Krok 4

Następnie dodaj chrzan i opłukane rodzynki. Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa rybna po generalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa rybna po generalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa rybna po generalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa rybna po generalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa rybna po generalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa rybna po generalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa rybna po generalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa rybna po generalsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej