Zupa rybna po generalsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa rybna po generalsku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

150 mililitrów

1 szczypta

40 gramów

20 gramów

1 szczypta

50 gramów

1.5 litra

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Rybę umyj, oddziel mięs od ości i pokrój na kawałki.

Krok 2

Włóż do wywaru i gotuj około 30 minut.

Krok 3

Śmietanę wymieszaj z mąką, połącz z rybą i zagotuj.

Krok 4

Następnie dodaj chrzan i opłukane rodzynki. Dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa rybna po generalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa rybna po generalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa rybna po generalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa rybna po generalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa rybna po generalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa rybna po generalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa rybna po generalsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa rybna po generalsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej