Gęsta zupa rybna z makaronem pełnoziarnistym i mleczkiem kokosowym
łatwe
29 osób zapisało

Składniki
0.5 łyżeczki
0.33 szklanki
2 łyżki
0.5 pęczka
1 szklanka
2 sztuki
4 sztuki
1 łyżeczka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łby oczyszczone z oczu i skrzeli opłucz dokładnie i zalej w garnku zimną wodą tak żeby były przykryte. Gotuj na małym ogniu, razem z zielem angielskim i liściem laurowym, ok. 45 minut. Następnie wywar przededź a z łbów obierz kawałeczki mięsam, odłóż je.
Krok 2
Do wywaru dodaj włoszczyznę - posiekane albo starte na tarce warzywa takie jak marchewkę, selera, pietruszkę i pora. Dodaj też chili i suchy makaron. Składniki powinny być przykryte płynem jakieś 5 cm nad nimi. Gotuj aż makaron zmięknie.
Krok 3
Dodaj mleko kokosowe, mini kostki pietruszkowe. Dopraw do smaku przyprawą delikat i ew. solą. Dorzuć kawałki mięsa z łbów. Podawaj obficie posypując natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej