Gęsta zupa rybna z makaronem pełnoziarnistym i mleczkiem kokosowym
łatwe
26 osób zapisało

Składniki
0.5 łyżeczki
0.33 szklanki
2 łyżki
0.5 pęczka
1 szklanka
2 sztuki
4 sztuki
1 łyżeczka
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Łby oczyszczone z oczu i skrzeli opłucz dokładnie i zalej w garnku zimną wodą tak żeby były przykryte. Gotuj na małym ogniu, razem z zielem angielskim i liściem laurowym, ok. 45 minut. Następnie wywar przededź a z łbów obierz kawałeczki mięsam, odłóż je.
Krok 2
Do wywaru dodaj włoszczyznę - posiekane albo starte na tarce warzywa takie jak marchewkę, selera, pietruszkę i pora. Dodaj też chili i suchy makaron. Składniki powinny być przykryte płynem jakieś 5 cm nad nimi. Gotuj aż makaron zmięknie.
Krok 3
Dodaj mleko kokosowe, mini kostki pietruszkowe. Dopraw do smaku przyprawą delikat i ew. solą. Dorzuć kawałki mięsa z łbów. Podawaj obficie posypując natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Delikat przyprawa w płynie Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej