Gęsta zupa rybna z makaronem pełnoziarnistym i mleczkiem kokosowym przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Gęsta zupa rybna z makaronem pełnoziarnistym i mleczkiem kokosowym

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

21 osób wydrukowało

Pobierz pdf

27 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 łyżeczki

0.33 szklanki

2 łyżki

0.5 pęczka

1 szklanka

2 sztuki

4 sztuki

1 łyżeczka

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łby oczyszczone z oczu i skrzeli opłucz dokładnie i zalej w garnku zimną wodą tak żeby były przykryte. Gotuj na małym ogniu, razem z zielem angielskim i liściem laurowym, ok. 45 minut. Następnie wywar przededź a z łbów obierz kawałeczki mięsam, odłóż je.

Krok 2

Do wywaru dodaj włoszczyznę - posiekane albo starte na tarce warzywa takie jak marchewkę, selera, pietruszkę i pora. Dodaj też chili i suchy makaron. Składniki powinny być przykryte płynem jakieś 5 cm nad nimi. Gotuj aż makaron zmięknie.

Krok 3

Dodaj mleko kokosowe, mini kostki pietruszkowe. Dopraw do smaku przyprawą delikat i ew. solą. Dorzuć kawałki mięsa z łbów. Podawaj obficie posypując natką pietruszki.

Izabella Kulińska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gęsta zupa rybna z makaronem pełnoziarnistym i mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gęsta zupa rybna z makaronem pełnoziarnistym i mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gęsta zupa rybna z makaronem pełnoziarnistym i mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gęsta zupa rybna z makaronem pełnoziarnistym i mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gęsta zupa rybna z makaronem pełnoziarnistym i mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gęsta zupa rybna z makaronem pełnoziarnistym i mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gęsta zupa rybna z makaronem pełnoziarnistym i mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Gęsta zupa rybna z makaronem pełnoziarnistym i mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej