Gęsta zupa rybna z makaronem pełnoziarnistym i mleczkiem kokosowym

Autor: Izabella Kulińska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

13 osób wydrukowało

Pobierz pdf

12 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

1 szklanka

1 łyżeczka

0.33 szklanki

1 szklanka

0.5 łyżeczki

0.5 pęczka

2 sztuki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Łby oczyszczone z oczu i skrzeli opłucz dokładnie i zalej w garnku zimną wodą tak żeby były przykryte. Gotuj na małym ogniu, razem z zielem angielskim i liściem laurowym, ok. 45 minut. Następnie wywar przededź a z łbów obierz kawałeczki mięsam, odłóż je.

Krok 2

Do wywaru dodaj włoszczyznę - posiekane albo starte na tarce warzywa takie jak marchewkę, selera, pietruszkę i pora. Dodaj też chili i suchy makaron. Składniki powinny być przykryte płynem jakieś 5 cm nad nimi. Gotuj aż makaron zmięknie.

Krok 3

Dodaj mleko kokosowe, mini kostki pietruszkowe. Dopraw do smaku przyprawą delikat i ew. solą. Dorzuć kawałki mięsa z łbów. Podawaj obficie posypując natką pietruszki.

Izabella Kulińska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Gęsta zupa rybna z makaronem pełnoziarnistym i mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Gęsta zupa rybna z makaronem pełnoziarnistym i mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Gęsta zupa rybna z makaronem pełnoziarnistym i mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Gęsta zupa rybna z makaronem pełnoziarnistym i mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Gęsta zupa rybna z makaronem pełnoziarnistym i mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Gęsta zupa rybna z makaronem pełnoziarnistym i mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Gęsta zupa rybna z makaronem pełnoziarnistym i mleczkiem kokosowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej