Zupa rybna przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Zupa rybna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

2 łyżki

0.25 szklanki

1 sztuka

2 łyżki

500 mililitrów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karpia oczyść i usuń ości pęsetą.

Krok 2

Wlej piwo i litr wody. Wrzuć śliwki, rodzynki i migdały. Ugotuj.

Krok 3

Po ugotowaniu zmiksuj.

Krok 4

Dodaj oczyszczone kawałki karpia i gotuj około 30 minut. Dopraw sola i pieprzem.

Krok 5

Dodaj cukrier, wino oraz sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej