Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
2 łyżki
0.25 szklanki
1 sztuka
2 łyżki
500 mililitrów
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karpia oczyść i usuń ości pęsetą.
Krok 2
Wlej piwo i litr wody. Wrzuć śliwki, rodzynki i migdały. Ugotuj.
Krok 3
Po ugotowaniu zmiksuj.
Krok 4
Dodaj oczyszczone kawałki karpia i gotuj około 30 minut. Dopraw sola i pieprzem.
Krok 5
Dodaj cukrier, wino oraz sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej