
Składniki
1 szczypta
1 szczypta
1 szklanka
2 łyżki
0.25 szklanki
1 sztuka
2 łyżki
500 mililitrów
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Karpia oczyść i usuń ości pęsetą.
Krok 2
Wlej piwo i litr wody. Wrzuć śliwki, rodzynki i migdały. Ugotuj.
Krok 3
Po ugotowaniu zmiksuj.
Krok 4
Dodaj oczyszczone kawałki karpia i gotuj około 30 minut. Dopraw sola i pieprzem.
Krok 5
Dodaj cukrier, wino oraz sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej