Zupa rybna

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

2 łyżki

0.25 szklanki

1 sztuka

2 łyżki

500 mililitrów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karpia oczyść i usuń ości pęsetą.

Krok 2

Wlej piwo i litr wody. Wrzuć śliwki, rodzynki i migdały. Ugotuj.

Krok 3

Po ugotowaniu zmiksuj.

Krok 4

Dodaj oczyszczone kawałki karpia i gotuj około 30 minut. Dopraw sola i pieprzem.

Krok 5

Dodaj cukrier, wino oraz sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Prosta sprawa, która mimo wszystko wymaga wprawy i znajomości kilku trików. Zróbcie miejsce na kuchennych blatach, ponieważ dziś placki rodem z Meksyku będą ukoronowaniem posiłku.

Czytaj więcej

Blanszowanie warzyw to sposób ich obróbki termicznej, polegający na krótkim sparzeniu wodą, a następnie intensywnym schłodzeniu. Jak je właściwie wykonać i kiedy?

Czytaj więcej