Zupa rybna

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
10 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

1 szczypta

1 szczypta

1 szklanka

2 łyżki

0.25 szklanki

1 sztuka

2 łyżki

500 mililitrów

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Karpia oczyść i usuń ości pęsetą.

Krok 2

Wlej piwo i litr wody. Wrzuć śliwki, rodzynki i migdały. Ugotuj.

Krok 3

Po ugotowaniu zmiksuj.

Krok 4

Dodaj oczyszczone kawałki karpia i gotuj około 30 minut. Dopraw sola i pieprzem.

Krok 5

Dodaj cukrier, wino oraz sok z cytryny. Dokładnie wymieszaj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Zupa rybna - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej