Bulion z grzybami i serem Tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bulion z grzybami i serem Tofu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

null

null

1 łyżka

1 łyżeczka

4 szklanki

1 łyżka

1 sztuka

4 szklanki

0.5 szklanki

1.5 szklanki

1 sztuka

6 sztuk

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby zalej wrzątkiem, pozostaw na 30 minut.

Krok 2

Odcedź posiekaj grzyby, wodę pozostaw.

Krok 3

Oleje rozgrzej na patelni i dodaj czosnek chili i cebulkę całość smaż 2 minuty.

Krok 4

Wodę z grzybów wlej po czym dodaj grzyby boczniaki oraz liście z limonki. Całości zagotuj.

Krok 5

Dodaj rosół z kury Knorr , sok z limonki ocet ryżowy i sos rybny, całość gotować i mieszać około 5 minut.

Krok 6

Włóż ser tofu, przypraw solą i pieprzem.

Krok 7

Całość zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bulion z grzybami i serem Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bulion z grzybami i serem Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bulion z grzybami i serem Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bulion z grzybami i serem Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bulion z grzybami i serem Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bulion z grzybami i serem Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bulion z grzybami i serem Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bulion z grzybami i serem Tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej