
Składniki
1 łyżka
null
null
1 łyżka
1 łyżeczka
4 szklanki
1 łyżka
1 sztuka
4 szklanki
0.5 szklanki
1.5 szklanki
1 sztuka
6 sztuk
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby zalej wrzątkiem, pozostaw na 30 minut.
Krok 2
Odcedź posiekaj grzyby, wodę pozostaw.
Krok 3
Oleje rozgrzej na patelni i dodaj czosnek chili i cebulkę całość smaż 2 minuty.
Krok 4
Wodę z grzybów wlej po czym dodaj grzyby boczniaki oraz liście z limonki. Całości zagotuj.
Krok 5
Dodaj rosół z kury Knorr , sok z limonki ocet ryżowy i sos rybny, całość gotować i mieszać około 5 minut.
Krok 6
Włóż ser tofu, przypraw solą i pieprzem.
Krok 7
Całość zagotuj.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej