Bulion z grzybami i serem Tofu przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Bulion z grzybami i serem Tofu

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżka

null

null

1 łyżka

1 łyżeczka

4 szklanki

1 łyżka

1 sztuka

4 szklanki

0.5 szklanki

1.5 szklanki

1 sztuka

6 sztuk

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Grzyby zalej wrzątkiem, pozostaw na 30 minut.

Krok 2

Odcedź posiekaj grzyby, wodę pozostaw.

Krok 3

Oleje rozgrzej na patelni i dodaj czosnek chili i cebulkę całość smaż 2 minuty.

Krok 4

Wodę z grzybów wlej po czym dodaj grzyby boczniaki oraz liście z limonki. Całości zagotuj.

Krok 5

Dodaj rosół z kury Knorr , sok z limonki ocet ryżowy i sos rybny, całość gotować i mieszać około 5 minut.

Krok 6

Włóż ser tofu, przypraw solą i pieprzem.

Krok 7

Całość zagotuj.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Bulion z grzybami i serem Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Bulion z grzybami i serem Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Bulion z grzybami i serem Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Bulion z grzybami i serem Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Bulion z grzybami i serem Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Bulion z grzybami i serem Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Bulion z grzybami i serem Tofu - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Bulion z grzybami i serem Tofu - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Wielkanocna pascha
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

średnie

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej