Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

0.6 szklanki

120

2 szklanki

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrój kalafior w niewielkie różyczki, obierz marchew i pokrój w plastry

Krok 2

Fasolki pokrój na pół a następnie gotuj wszystkie warzywa oprócz groszku, dopóki nie staną się jędrne. Na chwilę przed końcem gotowania dodaj groszek.

Krok 3

Zmiksuj mąkę z jogurtem i gotuj przez 10 minut na niewielkim ogniu nie zapominając aby od czasu do czasu pomieszać.

Krok 4

Dodaj do tego chili, imbir, curry i przyprawę Knorr.

Krok 5

Wyłącz ogień i dodaj posiekaną natkę kolendry. Kalafior w przygotowanym sosie kadhi podawaj na ciepło.

Krok 6

Gorące warzywa ułóż na półmisku i zalej przygotowanym sosem. Udekoruj listkami kolendry i cząstkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej