Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi przepis – Zobacz na przepisy.pl

Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

0.6 szklanki

120

2 szklanki

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrój kalafior w niewielkie różyczki, obierz marchew i pokrój w plastry

Krok 2

Fasolki pokrój na pół a następnie gotuj wszystkie warzywa oprócz groszku, dopóki nie staną się jędrne. Na chwilę przed końcem gotowania dodaj groszek.

Krok 3

Zmiksuj mąkę z jogurtem i gotuj przez 10 minut na niewielkim ogniu nie zapominając aby od czasu do czasu pomieszać.

Krok 4

Dodaj do tego chili, imbir, curry i przyprawę Knorr.

Krok 5

Wyłącz ogień i dodaj posiekaną natkę kolendry. Kalafior w przygotowanym sosie kadhi podawaj na ciepło.

Krok 6

Gorące warzywa ułóż na półmisku i zalej przygotowanym sosem. Udekoruj listkami kolendry i cząstkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
7 osób ogląda przepis:
Szybka zalewajka
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej