
Składniki
0.5 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
0.6 szklanki
120
2 szklanki
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrój kalafior w niewielkie różyczki, obierz marchew i pokrój w plastry
Krok 2
Fasolki pokrój na pół a następnie gotuj wszystkie warzywa oprócz groszku, dopóki nie staną się jędrne. Na chwilę przed końcem gotowania dodaj groszek.
Krok 3
Zmiksuj mąkę z jogurtem i gotuj przez 10 minut na niewielkim ogniu nie zapominając aby od czasu do czasu pomieszać.
Krok 4
Dodaj do tego chili, imbir, curry i przyprawę Knorr.
Krok 5
Wyłącz ogień i dodaj posiekaną natkę kolendry. Kalafior w przygotowanym sosie kadhi podawaj na ciepło.
Krok 6
Gorące warzywa ułóż na półmisku i zalej przygotowanym sosem. Udekoruj listkami kolendry i cząstkami cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuTradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.
Czytaj więcejWigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?
Czytaj więcej