
Składniki
0.5 sztuki
1 łyżka
2 sztuki
0.6 szklanki
120
2 szklanki
0.5 szklanki
1 szczypta
1 szczypta
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Skrój kalafior w niewielkie różyczki, obierz marchew i pokrój w plastry
Krok 2
Fasolki pokrój na pół a następnie gotuj wszystkie warzywa oprócz groszku, dopóki nie staną się jędrne. Na chwilę przed końcem gotowania dodaj groszek.
Krok 3
Zmiksuj mąkę z jogurtem i gotuj przez 10 minut na niewielkim ogniu nie zapominając aby od czasu do czasu pomieszać.
Krok 4
Dodaj do tego chili, imbir, curry i przyprawę Knorr.
Krok 5
Wyłącz ogień i dodaj posiekaną natkę kolendry. Kalafior w przygotowanym sosie kadhi podawaj na ciepło.
Krok 6
Gorące warzywa ułóż na półmisku i zalej przygotowanym sosem. Udekoruj listkami kolendry i cząstkami cytryny.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuDzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej