Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

1 łyżka

2 sztuki

0.6 szklanki

120

2 szklanki

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrój kalafior w niewielkie różyczki, obierz marchew i pokrój w plastry

Krok 2

Fasolki pokrój na pół a następnie gotuj wszystkie warzywa oprócz groszku, dopóki nie staną się jędrne. Na chwilę przed końcem gotowania dodaj groszek.

Krok 3

Zmiksuj mąkę z jogurtem i gotuj przez 10 minut na niewielkim ogniu nie zapominając aby od czasu do czasu pomieszać.

Krok 4

Dodaj do tego chili, imbir, curry i przyprawę Knorr.

Krok 5

Wyłącz ogień i dodaj posiekaną natkę kolendry. Kalafior w przygotowanym sosie kadhi podawaj na ciepło.

Krok 6

Gorące warzywa ułóż na półmisku i zalej przygotowanym sosem. Udekoruj listkami kolendry i cząstkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej