Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi

Autor: garlic garlic

ratingratingratingratingrating

38

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

4 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

2 sztuki

0.6 szklanki

120

2 szklanki

0.5 szklanki

1 szczypta

1 szczypta

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Skrój kalafior w niewielkie różyczki, obierz marchew i pokrój w plastry

Krok 2

Fasolki pokrój na pół a następnie gotuj wszystkie warzywa oprócz groszku, dopóki nie staną się jędrne. Na chwilę przed końcem gotowania dodaj groszek.

Krok 3

Zmiksuj mąkę z jogurtem i gotuj przez 10 minut na niewielkim ogniu nie zapominając aby od czasu do czasu pomieszać.

Krok 4

Dodaj do tego chili, imbir, curry i przyprawę Knorr.

Krok 5

Wyłącz ogień i dodaj posiekaną natkę kolendry. Kalafior w przygotowanym sosie kadhi podawaj na ciepło.

Krok 6

Gorące warzywa ułóż na półmisku i zalej przygotowanym sosem. Udekoruj listkami kolendry i cząstkami cytryny.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalafior gotowany w kremowym sosie kadhi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

Więcej przepisów z użyciem tego produktu
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej