
Składniki
30 dekagramów
1 szklanka
1 szczypta
1 szczypta
30 dekagramów
2 sztuki
1 pęczek
1 kilogram
0.5 kilograma
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Szpinak umyj, pokrój, oprósz sola i zgnieć aby puścił sok, osącz.
Krok 2
Cebulę obierz, pokrój w kostkę, koperek posiekaj a fetę rozdrobnij. Przełóż wszystko do szpinaku.
Krok 3
Dodaj mleko, jajka i 0.75 szklanki oleju, przypraw pieprzem i wymieszaj.
Krok 4
Ciasto francuskie wysmaruj z jednej strony olejem. Połowę ułóż w wysmarowanej olejem formie, nałóż masę szpinakową i przykryj pozostałym ciastem.
Krok 5
Nakłuj widelcem i piecz przez 1 godzinę w temperaturze 180 stopni.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej