Orkisz z płatkami migdałowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orkisz z płatkami migdałowymi

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotuj w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr.

Krok 2

Płatki migdałowe upraż na suchej patelni, wystudź i lekko pokrusz.

Krok 3

Ugotowaną kaszę odcedź i dopraw do smaku pieprzem. Wymieszaj z płatkami migdałowymi i posiekaną natką pietruszki.

Agata Chmielewska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orkisz z płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orkisz z płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orkisz z płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orkisz z płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orkisz z płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orkisz z płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orkisz z płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orkisz z płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej