Składniki
150 gramów
2 łyżki
1 sztuka
1 łyżka
1 szczypta
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kaszę ugotuj w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr.
Krok 2
Płatki migdałowe upraż na suchej patelni, wystudź i lekko pokrusz.
Krok 3
Ugotowaną kaszę odcedź i dopraw do smaku pieprzem. Wymieszaj z płatkami migdałowymi i posiekaną natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej