Orkisz z płatkami migdałowymi przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orkisz z płatkami migdałowymi

Autor: Agata Chmielewska

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

150 gramów

2 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

1 szczypta

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kaszę ugotuj w wodzie z dodatkiem Bulionu na włoszczyźnie Knorr.

Krok 2

Płatki migdałowe upraż na suchej patelni, wystudź i lekko pokrusz.

Krok 3

Ugotowaną kaszę odcedź i dopraw do smaku pieprzem. Wymieszaj z płatkami migdałowymi i posiekaną natką pietruszki.

Agata Chmielewska

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orkisz z płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orkisz z płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orkisz z płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orkisz z płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orkisz z płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orkisz z płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orkisz z płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orkisz z płatkami migdałowymi - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej