Duszone warzywa z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone warzywa z pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

2

heart
2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

12 osób wydrukowało

Pobierz pdf

18 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 łyżek

1 szczypta

200 gramów

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wlej oliwę z oliwek na patelnię (około 3 łyżeczki), dodaj czosnek obrany i pokrojony w kawałki - zarumień. Dodaj cebulę obraną i pokrojoną w kawałki - zeszklij.

Krok 2

Dodaj papryki umyte i pokrojone w kawałki. Podsmaż i przykryj. Duś na małym ogniu około 10-15min. Dodaj kabaczek umyty i pokrojony w kawałki. Wymieszaj i podsmaż.

Krok 3

Na koniec dodaj umyte pomidory i pieczarki pokrojone w kawałki. Przykryj. Duś od czasu do czasu mieszając.

Krok 4

Gotowe jak pieczarki będą miękkie. Dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone warzywa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone warzywa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone warzywa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone warzywa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone warzywa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone warzywa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone warzywa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone warzywa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
5 osób ogląda przepis:
Bruschetta
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej