Składniki
2 sztuki
5 łyżek
1 szczypta
200 gramów
1 szczypta
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
2 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wlej oliwę z oliwek na patelnię (około 3 łyżeczki), dodaj czosnek obrany i pokrojony w kawałki - zarumień. Dodaj cebulę obraną i pokrojoną w kawałki - zeszklij.
Krok 2
Dodaj papryki umyte i pokrojone w kawałki. Podsmaż i przykryj. Duś na małym ogniu około 10-15min. Dodaj kabaczek umyty i pokrojony w kawałki. Wymieszaj i podsmaż.
Krok 3
Na koniec dodaj umyte pomidory i pieczarki pokrojone w kawałki. Przykryj. Duś od czasu do czasu mieszając.
Krok 4
Gotowe jak pieczarki będą miękkie. Dopraw do smaku.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...
Czytaj więcejCiągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.
Czytaj więcej