Duszone warzywa z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone warzywa z pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 łyżek

1 szczypta

200 gramów

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wlej oliwę z oliwek na patelnię (około 3 łyżeczki), dodaj czosnek obrany i pokrojony w kawałki - zarumień. Dodaj cebulę obraną i pokrojoną w kawałki - zeszklij.

Krok 2

Dodaj papryki umyte i pokrojone w kawałki. Podsmaż i przykryj. Duś na małym ogniu około 10-15min. Dodaj kabaczek umyty i pokrojony w kawałki. Wymieszaj i podsmaż.

Krok 3

Na koniec dodaj umyte pomidory i pieczarki pokrojone w kawałki. Przykryj. Duś od czasu do czasu mieszając.

Krok 4

Gotowe jak pieczarki będą miękkie. Dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone warzywa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone warzywa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone warzywa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone warzywa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone warzywa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone warzywa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone warzywa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone warzywa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej