Duszone warzywa z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Duszone warzywa z pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

2 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

5 łyżek

1 szczypta

200 gramów

1 szczypta

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

2 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wlej oliwę z oliwek na patelnię (około 3 łyżeczki), dodaj czosnek obrany i pokrojony w kawałki - zarumień. Dodaj cebulę obraną i pokrojoną w kawałki - zeszklij.

Krok 2

Dodaj papryki umyte i pokrojone w kawałki. Podsmaż i przykryj. Duś na małym ogniu około 10-15min. Dodaj kabaczek umyty i pokrojony w kawałki. Wymieszaj i podsmaż.

Krok 3

Na koniec dodaj umyte pomidory i pieczarki pokrojone w kawałki. Przykryj. Duś od czasu do czasu mieszając.

Krok 4

Gotowe jak pieczarki będą miękkie. Dopraw do smaku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Duszone warzywa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Duszone warzywa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Duszone warzywa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Duszone warzywa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Duszone warzywa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Duszone warzywa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Duszone warzywa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Duszone warzywa z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej