
Składniki
1 kilogram
2 łyżki
6 sztuk
6 sztuk
5 sztuk
1 szklanka
0.5 pęczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię umyj i pokrój w plastry grubości około 1cm. Czosnek pokrój w plasterki i delikatnie podsmaż na plasterki.
Krok 2
Podsmażony czosnek wyjmij i dolej oliwę, tak by było jej około 2cm. Najpierw podsmaż plasterki cukinii, a potem cebulę.
Krok 3
Sparzone i obrane ze skórki pomidory pokrój w plastry. Żaroodporne naczynie wysmaruj oliwą.
Krok 4
Układaj kolejno warstwy: cukinia -cebula - pomidor. Każdą warstwę bardzo delikatnie dopraw Delikatem Knorr, pieprzem, czosnkiem i posiekaną bazylią.
Krok 5
Całość polej winem. Piecz w piekarniku pod przykryciem 30 minut w 180st. Doskonale smakuje z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej