Pyszna zapiekanka z cukinii przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pyszna zapiekanka z cukinii

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

6 osób wydrukowało

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 kilogram

2 łyżki

6 sztuk

6 sztuk

5 sztuk

1 szklanka

0.5 pęczka

1 łyżka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Cukinię umyj i pokrój w plastry grubości około 1cm. Czosnek pokrój w plasterki i delikatnie podsmaż na plasterki.

Krok 2

Podsmażony czosnek wyjmij i dolej oliwę, tak by było jej około 2cm. Najpierw podsmaż plasterki cukinii, a potem cebulę.

Krok 3

Sparzone i obrane ze skórki pomidory pokrój w plastry. Żaroodporne naczynie wysmaruj oliwą.

Krok 4

Układaj kolejno warstwy: cukinia -cebula - pomidor. Każdą warstwę bardzo delikatnie dopraw Delikatem Knorr, pieprzem, czosnkiem i posiekaną bazylią.

Krok 5

Całość polej winem. Piecz w piekarniku pod przykryciem 30 minut w 180st. Doskonale smakuje z ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pyszna zapiekanka z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pyszna zapiekanka z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pyszna zapiekanka z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pyszna zapiekanka z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pyszna zapiekanka z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pyszna zapiekanka z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pyszna zapiekanka z cukinii - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pyszna zapiekanka z cukinii - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
4 osoby oglądają przepis:
Tajska zupa krewetkowa
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej