Składniki
1 kilogram
2 łyżki
6 sztuk
6 sztuk
5 sztuk
1 szklanka
0.5 pęczka
1 łyżka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Cukinię umyj i pokrój w plastry grubości około 1cm. Czosnek pokrój w plasterki i delikatnie podsmaż na plasterki.
Krok 2
Podsmażony czosnek wyjmij i dolej oliwę, tak by było jej około 2cm. Najpierw podsmaż plasterki cukinii, a potem cebulę.
Krok 3
Sparzone i obrane ze skórki pomidory pokrój w plastry. Żaroodporne naczynie wysmaruj oliwą.
Krok 4
Układaj kolejno warstwy: cukinia -cebula - pomidor. Każdą warstwę bardzo delikatnie dopraw Delikatem Knorr, pieprzem, czosnkiem i posiekaną bazylią.
Krok 5
Całość polej winem. Piecz w piekarniku pod przykryciem 30 minut w 180st. Doskonale smakuje z ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Delikat przyprawa uniwersalna Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.
Czytaj więcejDobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.
Czytaj więcej