Fasolka szparagowa w sosie serowym przepis – Zobacz na przepisy.pl

Fasolka szparagowa w sosie serowym

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

2

222 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

42 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

38 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

450 gramów

1 opakowanie

100 mililitrów

4 plastry

0.5 pęczka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Warzywa świeże gotuj, aż zmiękną, mrożone gotuj ok. 1 minuty. Z garnka odlej 3-5 łyżek wody. Warzywa odcedź z pozostałej wody.

Fasolka szparagowa w sosie serowym - Krok 1

Krok 2

Boczek pokrój w paski i podsmaż na patelni, aż będzie rumiany.

Fasolka szparagowa w sosie serowym - Krok 2

Krok 3

Po chwili dodaj warzywa i smaż wszystko minutę.

Fasolka szparagowa w sosie serowym - Krok 3

Krok 4

Fix Świderki z kurczakiem w sosie serowym Knorr wsyp do warzyw z boczkiem. Dodaj pozostawioną wodę z gotowania.

Fasolka szparagowa w sosie serowym - Krok 4

Krok 5

Wszystko dokładnie wymieszaj, dodaj posiekaną natkę pietruszki i gotuj przez 1-2 minuty. Podawaj natychmiast po przygotowaniu, jako dodatek do mięs i ryb.

Fasolka szparagowa w sosie serowym - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Mocarna Buka

    Mocarna Buka , 23.05.2017

    W którym momencie dodajemy śmietanę? Razem w wodą i pietruszką?

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Fasolka szparagowa w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Fasolka szparagowa w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Fasolka szparagowa w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Fasolka szparagowa w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Fasolka szparagowa w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Fasolka szparagowa w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Fasolka szparagowa w sosie serowym - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne. Amerykanie nie wyobrażają sobie Święta Dziękczynienia bez tradycyjnego ciasta dyniowego pumpkin pie. Sprawdźcie przepis na to ciasto.

Czytaj więcej

Sos pomidorowy nadaje się nie tylko do najbardziej popularnego wariantu z makaronem spaghetti. Świetnie komponuje się z kokardkami, wstążkami, ravioli i tortellini. Doskonały przepis na sos pomidorowy?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Fasolka szparagowa w sosie serowymFasolka szparagowa w sosie serowym

Subtelny smak fasolki szparagowej sprawia, że jest ona wyśmienitym dodatkiem do wielu dań. Podasz ją zarówno z pieczonym kurczakiem, grillowaną rybą, jak i wieprzowymi kotletami lub pulpecikami. Dzięki temu przepisowi dowiesz się, jak wzbogacić smak tego warzywa kremowym sosem oraz chrupiącymi skwarkami z wędzonego boczku. Do przygotowania tej potrawy możesz wykorzystać świeżą lub mrożoną żółtą fasolkę szparagową. Jeśli zdecydujesz się na pierwszą z wymienionych opcji, pamiętaj, aby od każdego strączka odciąć końcówki i usunąć nitkowate włókna. Następnie fasolkę ugotuj do miękkości i odcedź. Boczek pokrój w cienkie paski i podsmażaj na rozgrzanej patelni do momentu, aż się zarumieni. Po chwili dodaj fasolkę i wsyp błyskawiczny ziołowo-maślany sos w proszku. Całość zalej wodą, dokładnie wymieszaj i duś przez chwilę, by płyn zgęstniał. Na koniec drobno posiekaj pietruszkę i dorzuć ją do składników na patelni. Potrawę podawaj na ciepło. Z czym zaserwujesz fasolkę szparagową w sosie serowym? Swoimi propozycjami podziel się w komentarzu.