Kurczak z placuszkami poppadum przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z placuszkami poppadum

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

35 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

30 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 pęczka

0.5 sztuki

1 opakowanie

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Placki potnij na mniejsze kawałki, a następnie usmaż na oleju, aby napęczniały. Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody.

Krok 2

Kurczaka pokrój w paski i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj cebulę, groszek, curry oraz chili.

Krok 3

Całość zalej Fixem i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5-8 minut. Pod koniec dodaj kiełki oraz pokrojoną kolendrę.

Krok 4

Gotowe danie podaj na talerzu przekładając farsz z sosem placuszkami poppadum.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z placuszkami poppadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z placuszkami poppadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z placuszkami poppadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z placuszkami poppadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z placuszkami poppadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z placuszkami poppadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z placuszkami poppadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z placuszkami poppadum - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej