
Składniki
1 szklanka
30 mililitrów
2 sztuki
1 sztuka
1 łyżka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
0.5 pęczka
0.5 sztuki
1 opakowanie
6 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Placki potnij na mniejsze kawałki, a następnie usmaż na oleju, aby napęczniały. Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody.
Krok 2
Kurczaka pokrój w paski i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj cebulę, groszek, curry oraz chili.
Krok 3
Całość zalej Fixem i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5-8 minut. Pod koniec dodaj kiełki oraz pokrojoną kolendrę.
Krok 4
Gotowe danie podaj na talerzu przekładając farsz z sosem placuszkami poppadum.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej