Kurczak z placuszkami poppadum przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z placuszkami poppadum

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
37 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

30 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 pęczka

0.5 sztuki

1 opakowanie

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Placki potnij na mniejsze kawałki, a następnie usmaż na oleju, aby napęczniały. Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody.

Krok 2

Kurczaka pokrój w paski i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj cebulę, groszek, curry oraz chili.

Krok 3

Całość zalej Fixem i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5-8 minut. Pod koniec dodaj kiełki oraz pokrojoną kolendrę.

Krok 4

Gotowe danie podaj na talerzu przekładając farsz z sosem placuszkami poppadum.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z placuszkami poppadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z placuszkami poppadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z placuszkami poppadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z placuszkami poppadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z placuszkami poppadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z placuszkami poppadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z placuszkami poppadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z placuszkami poppadum - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej