Kurczak z placuszkami poppadum przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak z placuszkami poppadum

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

heart
37 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

3 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

26 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 szklanka

30 mililitrów

2 sztuki

1 sztuka

1 łyżka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 pęczka

0.5 sztuki

1 opakowanie

6 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Placki potnij na mniejsze kawałki, a następnie usmaż na oleju, aby napęczniały. Fix Knorr wymieszaj ze szklanką wody.

Krok 2

Kurczaka pokrój w paski i przesmaż na rozgrzanej oliwie. Dodaj cebulę, groszek, curry oraz chili.

Krok 3

Całość zalej Fixem i doprowadź do wrzenia. Zmniejsz ogień i gotuj jeszcze 5-8 minut. Pod koniec dodaj kiełki oraz pokrojoną kolendrę.

Krok 4

Gotowe danie podaj na talerzu przekładając farsz z sosem placuszkami poppadum.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak z placuszkami poppadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak z placuszkami poppadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak z placuszkami poppadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak z placuszkami poppadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak z placuszkami poppadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak z placuszkami poppadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak z placuszkami poppadum - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak z placuszkami poppadum - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej