
Składniki
4 sztuki
0.5 szklanki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżki
2 łyżki
3 łyżki
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka ugotuj i ostudź.
Krok 2
Ziarna pieprzu i kolendry rozgnieć w moździerzu.
Krok 3
Utrzyj czosnek, kolendrę, sos chilli, kurkumę, sól, pieprz i cukier na gładką pastę.
Krok 4
Posmaruj nią kurczaka i włóż na 1 godzinę do lodówki.
Krok 5
Pałki usmaż w głębokim oleju i odsącz z nadmiaru tłuszczu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej