Kurczak na ostro z kurkumą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak na ostro z kurkumą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka ugotuj i ostudź.

Krok 2

Ziarna pieprzu i kolendry rozgnieć w moździerzu.

Krok 3

Utrzyj czosnek, kolendrę, sos chilli, kurkumę, sól, pieprz i cukier na gładką pastę.

Krok 4

Posmaruj nią kurczaka i włóż na 1 godzinę do lodówki.

Krok 5

Pałki usmaż w głębokim oleju i odsącz z nadmiaru tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak na ostro z kurkumą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak na ostro z kurkumą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak na ostro z kurkumą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak na ostro z kurkumą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak na ostro z kurkumą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak na ostro z kurkumą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak na ostro z kurkumą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak na ostro z kurkumą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Bigos
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

średnie

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej