
Składniki
4 sztuki
0.5 szklanki
1 sztuka
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżki
2 łyżki
3 łyżki
10 sztuk
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kurczaka ugotuj i ostudź.
Krok 2
Ziarna pieprzu i kolendry rozgnieć w moździerzu.
Krok 3
Utrzyj czosnek, kolendrę, sos chilli, kurkumę, sól, pieprz i cukier na gładką pastę.
Krok 4
Posmaruj nią kurczaka i włóż na 1 godzinę do lodówki.
Krok 5
Pałki usmaż w głębokim oleju i odsącz z nadmiaru tłuszczu.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej