Kurczak na ostro z kurkumą przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kurczak na ostro z kurkumą

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
5 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

3 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 szklanki

1 sztuka

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

2 łyżki

3 łyżki

10 sztuk

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka ugotuj i ostudź.

Krok 2

Ziarna pieprzu i kolendry rozgnieć w moździerzu.

Krok 3

Utrzyj czosnek, kolendrę, sos chilli, kurkumę, sól, pieprz i cukier na gładką pastę.

Krok 4

Posmaruj nią kurczaka i włóż na 1 godzinę do lodówki.

Krok 5

Pałki usmaż w głębokim oleju i odsącz z nadmiaru tłuszczu.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kurczak na ostro z kurkumą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kurczak na ostro z kurkumą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kurczak na ostro z kurkumą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kurczak na ostro z kurkumą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kurczak na ostro z kurkumą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kurczak na ostro z kurkumą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kurczak na ostro z kurkumą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kurczak na ostro z kurkumą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Rosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę.

Czytaj więcej