KURCZAK Z ROZMARYNEM I WARZYWAMI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

KURCZAK Z ROZMARYNEM I WARZYWAMI

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

25 dekagramów

2 łyżki

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początek udka nacieramy solą i odstawiamy. Ziemniaki kroimy w półksiężyce i dodajemy do nich łyżkę oleju (z czosnkiem i bazylią - w moim przypadku) i rozmaryn i mieszamy.

Krok 2

Cebulę kroimy w półksiężyce, fasolkę na mniejsze części a marchew w grubsze plastry.Kurczaka podsmażamy na oleju (z dodatkiem czosnku - u mnie) następnie układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy papryką odrobiną czosnku (z kulinarnych inspiracji Kamis) oraz tymiankiem.

Krok 3

Na tłuszczu ze smażenia mięsa podsmażamy warzywa. Wcześniej jednak na ten tłuszcz dajemy 2 łyżki miodu. Warzywa podsmażaj około 5 minut. Następnie wysyp je wokół kurczaka. Na wszystko poukładaj ziemniaki i daj do piekarnika. Piecz w temperaturze 180 stopni około 50-60 minut. SMACZNEGO!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • KURCZAK Z ROZMARYNEM I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • KURCZAK Z ROZMARYNEM I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • KURCZAK Z ROZMARYNEM I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • KURCZAK Z ROZMARYNEM I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • KURCZAK Z ROZMARYNEM I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • KURCZAK Z ROZMARYNEM I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • KURCZAK Z ROZMARYNEM I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • KURCZAK Z ROZMARYNEM I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej