KURCZAK Z ROZMARYNEM I WARZYWAMI przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

KURCZAK Z ROZMARYNEM I WARZYWAMI

Autor: It's My Little Yummy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

1 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

3 sztuki

1 łyżeczka

1 szczypta

25 dekagramów

2 łyżki

1 łyżeczka

2 sztuki

1 sztuka

3 sztuki

2 sztuki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na początek udka nacieramy solą i odstawiamy. Ziemniaki kroimy w półksiężyce i dodajemy do nich łyżkę oleju (z czosnkiem i bazylią - w moim przypadku) i rozmaryn i mieszamy.

Krok 2

Cebulę kroimy w półksiężyce, fasolkę na mniejsze części a marchew w grubsze plastry.Kurczaka podsmażamy na oleju (z dodatkiem czosnku - u mnie) następnie układamy w naczyniu żaroodpornym i posypujemy papryką odrobiną czosnku (z kulinarnych inspiracji Kamis) oraz tymiankiem.

Krok 3

Na tłuszczu ze smażenia mięsa podsmażamy warzywa. Wcześniej jednak na ten tłuszcz dajemy 2 łyżki miodu. Warzywa podsmażaj około 5 minut. Następnie wysyp je wokół kurczaka. Na wszystko poukładaj ziemniaki i daj do piekarnika. Piecz w temperaturze 180 stopni około 50-60 minut. SMACZNEGO!!!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • KURCZAK Z ROZMARYNEM I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • KURCZAK Z ROZMARYNEM I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • KURCZAK Z ROZMARYNEM I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • KURCZAK Z ROZMARYNEM I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • KURCZAK Z ROZMARYNEM I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • KURCZAK Z ROZMARYNEM I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • KURCZAK Z ROZMARYNEM I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • KURCZAK Z ROZMARYNEM I WARZYWAMI - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Chcecie wiedzieć jak upiec boczek, tak by jego smak nie miał sobie równych? To prostsze niż myślicie! Aby wyczarować tę sycącą, soczystą i aromatyczną potrawę, wystarczy zastosować kilka sprawdzonych porad. Znając podstawowe zasady dotyczące tego, jak upiec boczek, można eksperymentować bez końca. Ponieważ jest to danie, które może smakować świetnie na zimno, jak i prosto z piekarnika.

Czytaj więcej

Sernik nowojorski, wiedeński, japoński, a może swojski serowiec? Na kruchym cieście czy z kruszonką? Z polewą czekoladową, karmelową albo z cukrem pudrem… Gdy mowa o serniku, naprawdę jest w czym wybierać! To pyszny deser, który zachwyca kremową konsystencją i puszystością. Wszystko jednak pod pewnymi warunkami, ponieważ przygotowanie sernika rządzi się swoimi prawami. Jak długo piec sernik i w jakiej temperaturze?

Czytaj więcej