Orientalny kurczak z chrupiącymi warzywami
łatwe
148 osób zapisało

Składniki
300 gramów
1 opakowanie
1 sztuka
1 sztuka
1 sztuka
100 gramów
1 sztuka
1 łyżeczka
2 sztuki
2 łyżki
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Piersi opłucz i pokrój w cienkie paski. W miseczce wymieszaj imbir, olej sezamowy, sos sojowy oraz czosnek. Marynatę dodaj do kurczaka i wymieszaj. Pozostaw w chłodnym miejscu na kilka minut.
Krok 2
Marchewkę oraz cukinię pokrój w cienkie krążki. Paprykę i cebulę pokrój w mniejsze, nieregularne kawałki.
Krok 3
Na rozgrzanej patelni przesmaż kurczaka, następnie dodaj pokrojone warzywa i fasolkę. Smaż chwilę na mocnym ogniu.
Krok 4
Zawartość opakowania Knorr wymieszaj dokładnie z 250 ml zimnej wody, a następnie wlej do smażącej się potrawy. Całość gotuj na wolnym ogniu jeszcze 5 minut. Gotowe danie podawaj z długoziarnistym białym ryżem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Fix Do potraw chińskich Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej