Orientalny kurczak z chrupiącymi warzywami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Orientalny kurczak z chrupiącymi warzywami

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

181 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

87 osób wydrukowało

Pobierz pdf

123 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

300 gramów

1 opakowanie

1 sztuka

1 sztuka

1 sztuka

100 gramów

1 sztuka

1 łyżeczka

2 sztuki

2 łyżki

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Piersi opłucz i pokrój w cienkie paski. W miseczce wymieszaj imbir, olej sezamowy, sos sojowy oraz czosnek. Marynatę dodaj do kurczaka i wymieszaj. Pozostaw w chłodnym miejscu na kilka minut.

Krok 2

Marchewkę oraz cukinię pokrój w cienkie krążki. Paprykę i cebulę pokrój w mniejsze, nieregularne kawałki.

Krok 3

Na rozgrzanej patelni przesmaż kurczaka, następnie dodaj pokrojone warzywa i fasolkę. Smaż chwilę na mocnym ogniu.

Krok 4

Zawartość opakowania Knorr wymieszaj dokładnie z 250 ml zimnej wody, a następnie wlej do smażącej się potrawy. Całość gotuj na wolnym ogniu jeszcze 5 minut. Gotowe danie podawaj z długoziarnistym białym ryżem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Orientalny kurczak z chrupiącymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Orientalny kurczak z chrupiącymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Orientalny kurczak z chrupiącymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Orientalny kurczak z chrupiącymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Orientalny kurczak z chrupiącymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Orientalny kurczak z chrupiącymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Orientalny kurczak z chrupiącymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Orientalny kurczak z chrupiącymi warzywami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Królowie letnich przetworów. W wielu domach ogórkowe patenty są przekazywane z pokolenia na pokolenie. Chętnie podzielimy się naszym przepisem na to, jak zrobić ogórki małosolne. Nie zwlekajcie – weźcie go na kulinarny warsztat, gdy tylko te przysmaki pojawią się na straganach.

Czytaj więcej

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej