Golonka z dzika po hetmańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Golonka z dzika po hetmańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

46 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.2 kilograma

1 opakowanie

20 gramów

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, zbij tłuczkiem, zalej marynatą i pozostaw w chłodnym miejscu na 24 godzin.

Krok 2

Następnie wyjmij z naczynia, osusz, posyp przyprawami i oprósz mąką, zrumień na silnie rozgrzanym tłuszczu, skrop wodą i duś do miękkości na małym ogniu pod przykryciem.

Krok 3

Pod koniec duszenia dodaj koncentrat pomidorowy i opłukane rodzynki, wlej piwo i dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Golonka z dzika po hetmańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Golonka z dzika po hetmańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Golonka z dzika po hetmańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Golonka z dzika po hetmańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Golonka z dzika po hetmańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Golonka z dzika po hetmańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Golonka z dzika po hetmańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Golonka z dzika po hetmańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej