Golonka z dzika po hetmańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Golonka z dzika po hetmańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

47 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.2 kilograma

1 opakowanie

20 gramów

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, zbij tłuczkiem, zalej marynatą i pozostaw w chłodnym miejscu na 24 godzin.

Krok 2

Następnie wyjmij z naczynia, osusz, posyp przyprawami i oprósz mąką, zrumień na silnie rozgrzanym tłuszczu, skrop wodą i duś do miękkości na małym ogniu pod przykryciem.

Krok 3

Pod koniec duszenia dodaj koncentrat pomidorowy i opłukane rodzynki, wlej piwo i dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Golonka z dzika po hetmańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Golonka z dzika po hetmańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Golonka z dzika po hetmańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Golonka z dzika po hetmańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Golonka z dzika po hetmańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Golonka z dzika po hetmańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Golonka z dzika po hetmańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Golonka z dzika po hetmańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Musaka z cukinią
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej