Golonka z dzika po hetmańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Golonka z dzika po hetmańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

24 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

33 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1.2 kilograma

1 opakowanie

20 gramów

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, zbij tłuczkiem, zalej marynatą i pozostaw w chłodnym miejscu na 24 godzin.

Krok 2

Następnie wyjmij z naczynia, osusz, posyp przyprawami i oprósz mąką, zrumień na silnie rozgrzanym tłuszczu, skrop wodą i duś do miękkości na małym ogniu pod przykryciem.

Krok 3

Pod koniec duszenia dodaj koncentrat pomidorowy i opłukane rodzynki, wlej piwo i dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Golonka z dzika po hetmańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Golonka z dzika po hetmańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Golonka z dzika po hetmańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Golonka z dzika po hetmańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Golonka z dzika po hetmańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Golonka z dzika po hetmańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Golonka z dzika po hetmańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Golonka z dzika po hetmańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej