Golonka z dzika po hetmańsku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Golonka z dzika po hetmańsku

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

3

3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

23 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

30 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.2 kilograma

1 opakowanie

20 gramów

40 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Mięso umyj, zbij tłuczkiem, zalej marynatą i pozostaw w chłodnym miejscu na 24 godzin.

Krok 2

Następnie wyjmij z naczynia, osusz, posyp przyprawami i oprósz mąką, zrumień na silnie rozgrzanym tłuszczu, skrop wodą i duś do miękkości na małym ogniu pod przykryciem.

Krok 3

Pod koniec duszenia dodaj koncentrat pomidorowy i opłukane rodzynki, wlej piwo i dopraw.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Golonka z dzika po hetmańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Golonka z dzika po hetmańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Golonka z dzika po hetmańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Golonka z dzika po hetmańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Golonka z dzika po hetmańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Golonka z dzika po hetmańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Golonka z dzika po hetmańsku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Golonka z dzika po hetmańsku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej