Składniki
1.2 kilograma
1 opakowanie
20 gramów
40 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Mięso umyj, zbij tłuczkiem, zalej marynatą i pozostaw w chłodnym miejscu na 24 godzin.
Krok 2
Następnie wyjmij z naczynia, osusz, posyp przyprawami i oprósz mąką, zrumień na silnie rozgrzanym tłuszczu, skrop wodą i duś do miękkości na małym ogniu pod przykryciem.
Krok 3
Pod koniec duszenia dodaj koncentrat pomidorowy i opłukane rodzynki, wlej piwo i dopraw.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcej