Szaszłyki z cielęciny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z cielęciny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

null

1 sztuka

null

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Szpadki do szaszłyków w środkowej części oblep mięsem.

Krok 3

Piecz około 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej