
Składniki
1 łyżeczka
null
1 sztuka
null
2 łyżki
1 łyżeczka
1 łyżeczka
2 łyżki
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.
Krok 2
Szpadki do szaszłyków w środkowej części oblep mięsem.
Krok 3
Piecz około 10 minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej