Szaszłyki z cielęciny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Szaszłyki z cielęciny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
3 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

11 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 łyżeczka

null

1 sztuka

null

2 łyżki

1 łyżeczka

1 łyżeczka

2 łyżki

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wszystkie składniki dokładnie wymieszaj.

Krok 2

Szpadki do szaszłyków w środkowej części oblep mięsem.

Krok 3

Piecz około 10 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Szaszłyki z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Szaszłyki z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Szaszłyki z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Szaszłyki z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Szaszłyki z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Szaszłyki z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Szaszłyki z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Szaszłyki z cielęciny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej