Pieczywo z oregano i oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczywo z oregano i oliwkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

280 mililitrów

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 łyżeczka

50 gramów

400 gramów

2 łyżki

0.7 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże wymieszaj z kilkoma łyżkami ciepłej wody, cukrem i solą i zostaw na 10 minut, a następnie przelej je do mąki i dodaj resztę wody oraz oregano i posiekane oliwki.

Krok 2

Ciasto wymieszaj i zagnieć, po czym przelej do nasmarowanej formy. Odstaw na godzinę przykryte ściereczką.

Krok 3

Włóż do zimnego piekarnika, nastaw go na 220 stopni i piecz przez godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczywo z oregano i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczywo z oregano i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczywo z oregano i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczywo z oregano i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczywo z oregano i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczywo z oregano i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczywo z oregano i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczywo z oregano i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Pomidory z mozzarellą
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Słodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.

Czytaj więcej