Pieczywo z oregano i oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczywo z oregano i oliwkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

280 mililitrów

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 łyżeczka

50 gramów

400 gramów

2 łyżki

0.7 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże wymieszaj z kilkoma łyżkami ciepłej wody, cukrem i solą i zostaw na 10 minut, a następnie przelej je do mąki i dodaj resztę wody oraz oregano i posiekane oliwki.

Krok 2

Ciasto wymieszaj i zagnieć, po czym przelej do nasmarowanej formy. Odstaw na godzinę przykryte ściereczką.

Krok 3

Włóż do zimnego piekarnika, nastaw go na 220 stopni i piecz przez godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczywo z oregano i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczywo z oregano i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczywo z oregano i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczywo z oregano i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczywo z oregano i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczywo z oregano i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczywo z oregano i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczywo z oregano i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
29 osób ogląda przepis:
Czulent wołowy
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej