
Składniki
280 mililitrów
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1 łyżeczka
50 gramów
400 gramów
2 łyżki
0.7 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Drożdże wymieszaj z kilkoma łyżkami ciepłej wody, cukrem i solą i zostaw na 10 minut, a następnie przelej je do mąki i dodaj resztę wody oraz oregano i posiekane oliwki.
Krok 2
Ciasto wymieszaj i zagnieć, po czym przelej do nasmarowanej formy. Odstaw na godzinę przykryte ściereczką.
Krok 3
Włóż do zimnego piekarnika, nastaw go na 220 stopni i piecz przez godzinę.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?
Czytaj więcejSłodycz miodu fantastycznie kontrastuje z goryczkowym smakiem musztardy. Nic więc dziwnego, że sos musztardowo-miodowy świetnie komponuje się z wieloma składnikami – zwłaszcza o naturalnie łagodnym smaku. Korzystaj z niego zawsze wtedy, gdy twoim potrawom brakuje wyrazu. Prosty w przygotowaniu sos miodowo-musztardowy do burgera pasuje tak samo dobrze, jak do ryb, sałatek, pieczonych mięs, a nawet kanapek.
Czytaj więcej