Pieczywo z oregano i oliwkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pieczywo z oregano i oliwkami

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
2 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

5 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

280 mililitrów

0.5 łyżeczki

1 łyżka

1 łyżeczka

50 gramów

400 gramów

2 łyżki

0.7 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Drożdże wymieszaj z kilkoma łyżkami ciepłej wody, cukrem i solą i zostaw na 10 minut, a następnie przelej je do mąki i dodaj resztę wody oraz oregano i posiekane oliwki.

Krok 2

Ciasto wymieszaj i zagnieć, po czym przelej do nasmarowanej formy. Odstaw na godzinę przykryte ściereczką.

Krok 3

Włóż do zimnego piekarnika, nastaw go na 220 stopni i piecz przez godzinę.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczywo z oregano i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczywo z oregano i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczywo z oregano i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczywo z oregano i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczywo z oregano i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczywo z oregano i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczywo z oregano i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczywo z oregano i oliwkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej