
Składniki
1 szklanka
0.3 szklanki
1 sztuka
1 sztuka
0.5 szklanki
1 łyżeczka
1 sztuka
1 szczypta
0.3 kilograma
6 sztuk
0.5 szklanki
0.5 sztuki
3 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Grzyby zalać letnią wodą i zostawić by namokły . Pokroić drobno cebulkę . Wyrobić masę mięsną na kotlety z jajkiem , cebulką , namoczoną i odciśniętą bułką ( mleko w którym była namoczona po odciśnięciu zostawić ). Doprawić Delikatem w płynie , Delikatem uniwersalnym , prażoną cebulką i 1 łyżeczką Sosu borowikowego .Dobrze wyrobić . Uformować 8 małych kotlecików .Obtoczyć je w mące i usmażyć na rumiano na gorącym oleju . Ugotować na małym gazie grzyby .Odcedzić pozostawiając wywar . Grzyby pokroić . Wywar z grzybów uzupełnić do objętości 1 szklanki zimną wodą . Połączyć z mlekiem od moczenia bułki . Wsypać do płynu Sos borowikowy i dobrze rozmieszać . Doprowadzić do zagotowania . Włożyć grzyby i kotleciki . Dusić 5 minut . Podawać z szerokim makaronem np. Tagliatelle posypane natką pietruszki .
Krok 2
Daję do masy mięsnej odrobinę sosu borowikowego w którym potem podaję kotleciki bo masa mięsna jest wtedy w subtelny sposób połączona nutą smakową z sosem .

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Menu ze Smakiem Sos borowikowy Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuNie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?
Czytaj więcejRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcej