Kalmary po grecku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

3 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalmary rozmroź i pokrój tuszki na kawałki.

Krok 2

Cebulę oraz czosnek posiekaj.

Krok 3

Do garnka włóż kalmary, czosnek i cebulę dodaj liść laurowy, goździki, pieprz, sól i wlej olej sojowy oraz ocet.

Krok 4

Duś, aż kalmary będą miękkie, czyli albo bardzo krótko, albo bardzo długo.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalmary po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalmary po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalmary po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalmary po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalmary po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalmary po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalmary po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Bananowiec
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej