
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
3 sztuki
1 szklanka
1 szklanka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalmary rozmroź i pokrój tuszki na kawałki.
Krok 2
Cebulę oraz czosnek posiekaj.
Krok 3
Do garnka włóż kalmary, czosnek i cebulę dodaj liść laurowy, goździki, pieprz, sól i wlej olej sojowy oraz ocet.
Krok 4
Duś, aż kalmary będą miękkie, czyli albo bardzo krótko, albo bardzo długo.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej