Kalmary po grecku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalmary po grecku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

3 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalmary rozmroź i pokrój tuszki na kawałki.

Krok 2

Cebulę oraz czosnek posiekaj.

Krok 3

Do garnka włóż kalmary, czosnek i cebulę dodaj liść laurowy, goździki, pieprz, sól i wlej olej sojowy oraz ocet.

Krok 4

Duś, aż kalmary będą miękkie, czyli albo bardzo krótko, albo bardzo długo.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalmary po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalmary po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalmary po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalmary po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalmary po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalmary po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalmary po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalmary po grecku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Zupa krem z selera
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej