Kalmary po grecku przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Kalmary po grecku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

5 osób wydrukowało

Pobierz pdf

19 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

3 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalmary rozmroź i pokrój tuszki na kawałki.

Krok 2

Cebulę oraz czosnek posiekaj.

Krok 3

Do garnka włóż kalmary, czosnek i cebulę dodaj liść laurowy, goździki, pieprz, sól i wlej olej sojowy oraz ocet.

Krok 4

Duś, aż kalmary będą miękkie, czyli albo bardzo krótko, albo bardzo długo.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalmary po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalmary po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalmary po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalmary po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalmary po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalmary po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalmary po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Kalmary po grecku - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej