
Składniki
1 sztuka
1 sztuka
1 szczypta
1 szczypta
2 sztuki
3 sztuki
1 szklanka
1 szklanka
500 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Kalmary rozmroź i pokrój tuszki na kawałki.
Krok 2
Cebulę oraz czosnek posiekaj.
Krok 3
Do garnka włóż kalmary, czosnek i cebulę dodaj liść laurowy, goździki, pieprz, sól i wlej olej sojowy oraz ocet.
Krok 4
Duś, aż kalmary będą miękkie, czyli albo bardzo krótko, albo bardzo długo.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej