Kalmary po grecku

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

4 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

10 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

1 sztuka

1 szczypta

1 szczypta

2 sztuki

3 sztuki

1 szklanka

1 szklanka

500 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kalmary rozmroź i pokrój tuszki na kawałki.

Krok 2

Cebulę oraz czosnek posiekaj.

Krok 3

Do garnka włóż kalmary, czosnek i cebulę dodaj liść laurowy, goździki, pieprz, sól i wlej olej sojowy oraz ocet.

Krok 4

Duś, aż kalmary będą miękkie, czyli albo bardzo krótko, albo bardzo długo.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Kalmary po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Kalmary po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Kalmary po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Kalmary po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Kalmary po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Kalmary po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Kalmary po grecku - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej