
Składniki
null
null
500 gramów
0.5 szklanki
2 sztuki
null
1 sztuka
4 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Filety umyj, odciśnij, skrop sokiem wyciśniętym z cytryny, oprósz solą i pieprzem.
Krok 2
Przełóż do wysmarowanej tłuszczem formy i zapiecz przez 40 minut w temperaturze 200 stopni.
Krok 3
Pieczarki oczyść i umyj. Panieruj w roztrzepanym jajku i bułce tartej, usmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
Krok 4
Porcje łososia przełóż na półmisek i udekoruj potrawę panierowanymi grzybkami.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej