PRZEPISY.PL

Apetyczny łosoś z pieczarkami

  • 60
  • 4
  • Łatwe
  • 0
4
osoby dodały do Mniamlisty

Składniki

  • filety z łososia4 szt
  • pieczarki500 g
  • cytryna1 szt
  • jajko2 szt
  • bułka tarta0.5 szklanki
  • pieprz
  • sól
  • olej
    • Krok 1

      Filety umyj, odciśnij, skrop sokiem wyciśniętym z cytryny, oprósz solą i pieprzem.
    • Krok 2

      Przełóż do wysmarowanej tłuszczem formy i zapiecz przez 40 minut w temperaturze 200 stopni.
    • Krok 3

      Pieczarki oczyść i umyj. Panieruj w roztrzepanym jajku i bułce tartej, usmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.
    • Krok 4

      Porcje łososia przełóż na półmisek i udekoruj potrawę panierowanymi grzybkami.

    Komentarze (0)

    Podobne przepisy:

    61
    osób dodało do Mniamlisty
    30''
    4
    Łatwe
    139
    osób dodało do Mniamlisty
    90''
    6
    Łatwe
    144
    osoby dodały do Mniamlisty
    90''
    6
    Łatwe
    961
    osób dodało do Mniamlisty
    45''
    6
    Łatwe