Apetyczny łosoś z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczny łosoś z pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

1 osoba zapisała

Udostępnij

Składniki

null

null

500 gramów

0.5 szklanki

2 sztuki

null

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, odciśnij, skrop sokiem wyciśniętym z cytryny, oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Przełóż do wysmarowanej tłuszczem formy i zapiecz przez 40 minut w temperaturze 200 stopni.

Krok 3

Pieczarki oczyść i umyj. Panieruj w roztrzepanym jajku i bułce tartej, usmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Krok 4

Porcje łososia przełóż na półmisek i udekoruj potrawę panierowanymi grzybkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczny łosoś z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczny łosoś z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczny łosoś z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczny łosoś z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczny łosoś z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczny łosoś z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczny łosoś z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczny łosoś z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Grochówka wojskowa
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej