Apetyczny łosoś z pieczarkami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Apetyczny łosoś z pieczarkami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

4 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

null

null

500 gramów

0.5 szklanki

2 sztuki

null

1 sztuka

4 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Filety umyj, odciśnij, skrop sokiem wyciśniętym z cytryny, oprósz solą i pieprzem.

Krok 2

Przełóż do wysmarowanej tłuszczem formy i zapiecz przez 40 minut w temperaturze 200 stopni.

Krok 3

Pieczarki oczyść i umyj. Panieruj w roztrzepanym jajku i bułce tartej, usmaż na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor.

Krok 4

Porcje łososia przełóż na półmisek i udekoruj potrawę panierowanymi grzybkami.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Apetyczny łosoś z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Apetyczny łosoś z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Apetyczny łosoś z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Apetyczny łosoś z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Apetyczny łosoś z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Apetyczny łosoś z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Apetyczny łosoś z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Apetyczny łosoś z pieczarkami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej