
Składniki
20 sztuk
400 gramów
1 sztuka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mozzarellę w drobną kostkę, wymieszaj z rozkruszoną Przyprawą w mini kostkach Smażona Cebula Knorr.

Krok 2
Obierz pieczarki, nadziej przyprawionym serem.

Krok 3
Panieruj pieczarki w mące, jajku oraz bułce tartej.

Krok 4
Następnie smaż na głębokim tłuszczu do momentu, kiedy się zarumienią. Podawaj gotowe pieczarki z ketchupem.

Przepisy w Waszym wykonaniu
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczarki nadziewane mozzarellą
Pieczarki faszerowane mozzarellą to pomysł na smaczną przekąskę i odpowiedź na pytanie, co można zrobić z tych popularnych grzybów, gdy znudziła ci się już klasyczna zupa pieczarkowa. Podawaj je na gorąco. Połączenie chrupiącej panierki i miękkiego sera z pewnością cię nie rozczaruje!
Dla kogo?
Lubisz grzyby, ale zaczyna ci brakować ciekawych inspiracji na ich podanie? Pieczarki nadziewane serem mozzarella to strzał w dziesiątkę.
Na jaką okazję?
Idealne na przystawkę, przekąskę lub dodatek do dania głównego. Pieczarki nadziewane mozzarellą i dodatkowo panierowane w chrupiącej bułce tartej zaskoczą twoich gości, którzy z pewnością poproszą o dokładkę i zapytają, skąd znasz ten przepis. Wykonasz je szybko, a efekt będzie piorunujący.
Czy wiesz, że?
Umyte dokładnie pieczarki należy pozbawić nóżek, a kapelusze wykorzystać jako podstawę przekąski. Pomysłów na nadzienie są setki, ale najlepsze to te, które w swoim składzie mają ser np. mozzarella. Podczas smażenia ser się stopi i będzie się delikatnie ciągnąć podczas jedzenia.
Dla urozmaicenia:
Jeśli lubisz nieco ostrzejsze smaki, do pieczarek smażonych z mozzarellą, dodaj przyprawy, np. zgnieciony ząbek czosnku lub drobno pokrojoną papryczkę chili. Gdy farsz będzie już w kapeluszach, pieczarki nadziewane serem mozzarella możesz panierować i smażyć. Takie faszerowane grzybki możesz podawać z ulubionym dipem lub z keczupem.