Składniki
20 sztuk
400 gramów
1 sztuka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mozzarellę w drobną kostkę, wymieszaj z rozkruszoną Przyprawą w mini kostkach Smażona Cebula Knorr.
Krok 2
Obierz pieczarki, nadziej przyprawionym serem.
Krok 3
Panieruj pieczarki w mące, jajku oraz bułce tartej.
Krok 4
Następnie smaż na głębokim tłuszczu do momentu, kiedy się zarumienią. Podawaj gotowe pieczarki z ketchupem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktu8 marca to doskonała okazja, by przygotować coś pysznego. Do wiosny zostało jeszcze trochę czasu, który warto umilić sobie smacznymi wypiekami. Sprawdź, jakie słodycze na Dzień Kobiet sprawdzą się najlepiej.
Czytaj więcejZapiekanki warzywne. To pole do popisu dla każdego: początkującego i doświadczonego kucharza. Ograniczeniem jest tylko nasza wyobraźnia, a więc: do dzieła!
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczarki nadziewane mozzarellą
Idealne na przystawkę, przekąskę lub dodatek do dania głównego. Pieczarki nadziewane mozzarellą i dodatkowo panierowane w chrupiącej bułce tartej zaskoczą twoich gości, którzy z pewnością poproszą o dokładkę i zapytają, skąd znasz ten przepis. Wykonasz je szybko, a efekt będzie piorunujący. Umyte dokładnie pieczarki należy pozbawić nóżek, a kapelusze wykorzystać jako podstawę przekąski. Pomysłów na nadzienie są setki, ale najlepsze to te, które w swoim składzie mają ser np. mozzarella. Podczas smażenia ser się stopi i będzie się delikatnie ciągnąć podczas jedzenia. Jeśli lubisz nieco ostrzejsze smaki, do mozzarelli, dodaj przyprawy, np. zgnieciony ząbek czosnku lub drobno pokrojoną papryczkę chili. Gdy farsz będzie już w kapeluszach, pieczarki możesz panierować i smażyć. Takie faszerowane grzybki możesz podawać z ulubionym dipem lub z keczupem.