Pieczarki nadziewane mozzarellą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

45

627 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

742 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1501 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 sztuk

400 gramów

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mozzarellę w drobną kostkę, wymieszaj z rozkruszoną Przyprawą w mini kostkach Smażona Cebula Knorr.

Pieczarki nadziewane mozzarellą - Krok 1

Krok 2

Obierz pieczarki, nadziej przyprawionym serem.

Pieczarki nadziewane mozzarellą - Krok 2

Krok 3

Panieruj pieczarki w mące, jajku oraz bułce tartej.

Pieczarki nadziewane mozzarellą - Krok 3

Krok 4

Następnie smaż na głębokim tłuszczu do momentu, kiedy się zarumienią. Podawaj gotowe pieczarki z ketchupem.

Pieczarki nadziewane mozzarellą - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki nadziewane mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki nadziewane mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki nadziewane mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki nadziewane mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki nadziewane mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki nadziewane mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki nadziewane mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Czy wiesz, że włoska nazwa „zucchini” oznacza małą dynię? Podobnie jak jej duża odmiana, jest bardzo uniwersalnym warzywem. Co zrobić z cukinii w roli głównej?

Czytaj więcej

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pieczarki nadziewane mozzarelląPieczarki nadziewane mozzarellą

Idealne na przystawkę, przekąskę lub dodatek do dania głównego. Pieczarki nadziewane mozzarellą i dodatkowo panierowane w chrupiącej bułce tartej zaskoczą twoich gości, którzy z pewnością poproszą o dokładkę i zapytają, skąd znasz ten przepis. Wykonasz je szybko, a efekt będzie piorunujący. Umyte dokładnie pieczarki należy pozbawić nóżek, a kapelusze wykorzystać jako podstawę przekąski. Pomysłów na nadzienie są setki, ale najlepsze to te, które w swoim składzie mają ser np. mozzarella. Podczas smażenia ser się stopi i będzie się delikatnie ciągnąć podczas jedzenia. Jeśli lubisz nieco ostrzejsze smaki, do mozzarelli, dodaj przyprawy, np. zgnieciony ząbek czosnku lub drobno pokrojoną papryczkę chili. Gdy farsz będzie już w kapeluszach, pieczarki możesz panierować i smażyć. Takie faszerowane grzybki możesz podawać z ulubionym dipem lub z keczupem.