Pieczarki nadziewane serem mozzarella - smażone | Przepisy.pl pixel

Pieczarki nadziewane mozzarellą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

65

heart
763 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1263 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2514 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

20 sztuk

400 gramów

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mozzarellę w drobną kostkę, wymieszaj z rozkruszoną Przyprawą w mini kostkach Smażona Cebula Knorr.

Pieczarki nadziewane mozzarellą - Krok 1

Krok 2

Obierz pieczarki, nadziej przyprawionym serem.

Pieczarki nadziewane mozzarellą - Krok 2

Krok 3

Panieruj pieczarki w mące, jajku oraz bułce tartej.

Pieczarki nadziewane mozzarellą - Krok 3

Krok 4

Następnie smaż na głębokim tłuszczu do momentu, kiedy się zarumienią. Podawaj gotowe pieczarki z ketchupem.

Pieczarki nadziewane mozzarellą - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki nadziewane mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki nadziewane mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki nadziewane mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki nadziewane mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki nadziewane mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki nadziewane mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki nadziewane mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pieczarki nadziewane mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pieczarki nadziewane mozzarelląPieczarki nadziewane mozzarellą

Pieczarki faszerowane mozzarellą to pomysł na smaczną przekąskę i odpowiedź na pytanie, co można zrobić z tych popularnych grzybów, gdy znudziła ci się już klasyczna zupa pieczarkowa. Podawaj je na gorąco. Połączenie chrupiącej panierki i miękkiego sera z pewnością cię nie rozczaruje!

Dla kogo?

Lubisz grzyby, ale zaczyna ci brakować ciekawych inspiracji na ich podanie? Pieczarki nadziewane serem mozzarella to strzał w dziesiątkę.

Na jaką okazję?

Idealne na przystawkę, przekąskę lub dodatek do dania głównego. Pieczarki nadziewane mozzarellą i dodatkowo panierowane w chrupiącej bułce tartej zaskoczą twoich gości, którzy z pewnością poproszą o dokładkę i zapytają, skąd znasz ten przepis. Wykonasz je szybko, a efekt będzie piorunujący.

Czy wiesz, że?

Umyte dokładnie pieczarki należy pozbawić nóżek, a kapelusze wykorzystać jako podstawę przekąski. Pomysłów na nadzienie są setki, ale najlepsze to te, które w swoim składzie mają ser np. mozzarella. Podczas smażenia ser się stopi i będzie się delikatnie ciągnąć podczas jedzenia.

Dla urozmaicenia:

Jeśli lubisz nieco ostrzejsze smaki, do pieczarek smażonych z mozzarellą, dodaj przyprawy, np. zgnieciony ząbek czosnku lub drobno pokrojoną papryczkę chili. Gdy farsz będzie już w kapeluszach, pieczarki nadziewane serem mozzarella możesz panierować i smażyć. Takie faszerowane grzybki możesz podawać z ulubionym dipem lub z keczupem.