Pieczarki nadziewane mozzarellą przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pieczarki nadziewane mozzarellą

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

46

636 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

742 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

1552 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

20 sztuk

400 gramów

1 sztuka

3 sztuki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pokrój mozzarellę w drobną kostkę, wymieszaj z rozkruszoną Przyprawą w mini kostkach Smażona Cebula Knorr.

Pieczarki nadziewane mozzarellą - Krok 1

Krok 2

Obierz pieczarki, nadziej przyprawionym serem.

Pieczarki nadziewane mozzarellą - Krok 2

Krok 3

Panieruj pieczarki w mące, jajku oraz bułce tartej.

Pieczarki nadziewane mozzarellą - Krok 3

Krok 4

Następnie smaż na głębokim tłuszczu do momentu, kiedy się zarumienią. Podawaj gotowe pieczarki z ketchupem.

Pieczarki nadziewane mozzarellą - Krok 4
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pieczarki nadziewane mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pieczarki nadziewane mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pieczarki nadziewane mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pieczarki nadziewane mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pieczarki nadziewane mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pieczarki nadziewane mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pieczarki nadziewane mozzarellą - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Ser Ricotta z miodem
czas przygotowania
15 min.
stopień trudności

łatwe

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Pieczarki nadziewane mozzarelląPieczarki nadziewane mozzarellą

Idealne na przystawkę, przekąskę lub dodatek do dania głównego. Pieczarki nadziewane mozzarellą i dodatkowo panierowane w chrupiącej bułce tartej zaskoczą twoich gości, którzy z pewnością poproszą o dokładkę i zapytają, skąd znasz ten przepis. Wykonasz je szybko, a efekt będzie piorunujący. Umyte dokładnie pieczarki należy pozbawić nóżek, a kapelusze wykorzystać jako podstawę przekąski. Pomysłów na nadzienie są setki, ale najlepsze to te, które w swoim składzie mają ser np. mozzarella. Podczas smażenia ser się stopi i będzie się delikatnie ciągnąć podczas jedzenia. Jeśli lubisz nieco ostrzejsze smaki, do mozzarelli, dodaj przyprawy, np. zgnieciony ząbek czosnku lub drobno pokrojoną papryczkę chili. Gdy farsz będzie już w kapeluszach, pieczarki możesz panierować i smażyć. Takie faszerowane grzybki możesz podawać z ulubionym dipem lub z keczupem.