
Składniki
20 sztuk
400 gramów
1 sztuka
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pokrój mozzarellę w drobną kostkę, wymieszaj z rozkruszoną Przyprawą w mini kostkach Smażona Cebula Knorr.

Krok 2
Obierz pieczarki, nadziej przyprawionym serem.

Krok 3
Panieruj pieczarki w mące, jajku oraz bułce tartej.

Krok 4
Następnie smaż na głębokim tłuszczu do momentu, kiedy się zarumienią. Podawaj gotowe pieczarki z ketchupem.

Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Przyprawa w Mini kostkach Smażona cebula Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuRobienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.
Czytaj więcejRosół uważany jest za jedną z najszlachetniejszych zup. Pojawia się na stołach w czasie ważnych uroczystości. Rozgrzewa w najchłodniejsze dni i zachwyca wyjątkowym smakiem. W kuchni okazuje się niezastąpiony jako baza dla innych zup i potraw. Aromatyczny, klarowny, o głębokim smaku – wyjaśniamy, jak zrobić rosół krok po kroku.
Czytaj więcejPolecane przepisy
Inne przepisy
Pieczarki nadziewane mozzarellą
Pieczarki faszerowane mozzarellą to pomysł na smaczną przekąskę i odpowiedź na pytanie, co można zrobić z tych popularnych grzybów, gdy znudziła ci się już klasyczna zupa pieczarkowa. Podawaj je na gorąco. Połączenie chrupiącej panierki i miękkiego sera z pewnością cię nie rozczaruje!
Dla kogo?
Lubisz grzyby, ale zaczyna ci brakować ciekawych inspiracji na ich podanie? Pieczarki nadziewane serem mozzarella to strzał w dziesiątkę.
Na jaką okazję?
Idealne na przystawkę, przekąskę lub dodatek do dania głównego. Pieczarki nadziewane mozzarellą i dodatkowo panierowane w chrupiącej bułce tartej zaskoczą twoich gości, którzy z pewnością poproszą o dokładkę i zapytają, skąd znasz ten przepis. Wykonasz je szybko, a efekt będzie piorunujący.
Czy wiesz, że?
Umyte dokładnie pieczarki należy pozbawić nóżek, a kapelusze wykorzystać jako podstawę przekąski. Pomysłów na nadzienie są setki, ale najlepsze to te, które w swoim składzie mają ser np. mozzarella. Podczas smażenia ser się stopi i będzie się delikatnie ciągnąć podczas jedzenia.
Dla urozmaicenia:
Jeśli lubisz nieco ostrzejsze smaki, do pieczarek smażonych z mozzarellą, dodaj przyprawy, np. zgnieciony ząbek czosnku lub drobno pokrojoną papryczkę chili. Gdy farsz będzie już w kapeluszach, pieczarki nadziewane serem mozzarella możesz panierować i smażyć. Takie faszerowane grzybki możesz podawać z ulubionym dipem lub z keczupem.