
Składniki
200 mililitrów
75 mililitrów
1 szczypta
200 mililitrów
1 szczypta
2 łyżki
150 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Zagotuj wodę, mleko oraz sól.
Krok 2
Wsyp proso i pozostaw je na małym ogniu przez 30 minut, aż nasiąknie. Mieszaj, dodając miód.
Krok 3
Ubij na sztywno śmietanę, dopraw ją cynamonem i na koniec zmieszaj z prosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej