Krem z prosa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z prosa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

75 mililitrów

1 szczypta

200 mililitrów

1 szczypta

2 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę, mleko oraz sól.

Krok 2

Wsyp proso i pozostaw je na małym ogniu przez 30 minut, aż nasiąknie. Mieszaj, dodając miód.

Krok 3

Ubij na sztywno śmietanę, dopraw ją cynamonem i na koniec zmieszaj z prosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z prosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z prosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z prosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z prosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z prosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z prosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z prosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z prosa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Steki z karkówki
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej