Krem z prosa przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Krem z prosa

Autor: garlic

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

2 osoby wydrukowały

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

200 mililitrów

75 mililitrów

1 szczypta

200 mililitrów

1 szczypta

2 łyżki

150 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Zagotuj wodę, mleko oraz sól.

Krok 2

Wsyp proso i pozostaw je na małym ogniu przez 30 minut, aż nasiąknie. Mieszaj, dodając miód.

Krok 3

Ubij na sztywno śmietanę, dopraw ją cynamonem i na koniec zmieszaj z prosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Krem z prosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Krem z prosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Krem z prosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Krem z prosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Krem z prosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Krem z prosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Krem z prosa - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Krem z prosa - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Uszka z kapustą i grzybami
czas przygotowania
65 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste...

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić?

Czytaj więcej