
Składniki
1 łyżeczka
4 sztuki
0.7 szklanki
3 łyżeczki
3 sztuki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obrane gruszki przekrój na połowę, wyjmij gniazda nasienne i gotuj w winie z goździkami i cukrem.
Krok 2
Wyjmij i pozostaw aby wyschły.
Krok 3
Wypełnij żurawiną.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej