Smażona barania wątroba przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażona barania wątroba

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

38 osób wydrukowało

Pobierz pdf

51 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 pęczka

0.5 pęczka

1 pęczek

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz wątrobę z błon, a następnie pokrój na małe kostki i obsmaż na oleju.

Krok 2

Przypraw solą i pieprzem, po czym skrop sokiem z cytryny. Posyp posiekaną bazylią i majerankiem.

Krok 3

Duś 10 minut. Udekoruj posiekaną natką pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Jacek Łabuś

    Jacek Łabuś , 21.08.2015

    watrobke przyprawia sie na samym koncu bo inaczej stanie sie twarda

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażona barania wątroba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażona barania wątroba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażona barania wątroba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażona barania wątroba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażona barania wątroba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażona barania wątroba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażona barania wątroba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażona barania wątroba - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Ciasto dyniowe
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mała, owalna, fioletowa – oto ona, królowa stołu! Śliwka podbiła serca wielu i nie ma się co dziwić. Uwodzi smakiem, kusi kolorem, nęci składnikami odżywczymi. Aż ciężko się jej oprzeć! Daj się ponieść jej urokom i poznaj śliwkę od zupełnie innej strony.

Czytaj więcej

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej