Smażona barania wątroba przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażona barania wątroba

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

52 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 pęczka

0.5 pęczka

1 pęczek

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz wątrobę z błon, a następnie pokrój na małe kostki i obsmaż na oleju.

Krok 2

Przypraw solą i pieprzem, po czym skrop sokiem z cytryny. Posyp posiekaną bazylią i majerankiem.

Krok 3

Duś 10 minut. Udekoruj posiekaną natką pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Jacek Łabuś

    Jacek Łabuś , 21.08.2015

    watrobke przyprawia sie na samym koncu bo inaczej stanie sie twarda

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażona barania wątroba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażona barania wątroba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażona barania wątroba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażona barania wątroba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażona barania wątroba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażona barania wątroba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażona barania wątroba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażona barania wątroba - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.

Czytaj więcej

Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.

Czytaj więcej