
Składniki
4 sztuki
0.5 pęczka
0.5 pęczka
1 pęczek
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz wątrobę z błon, a następnie pokrój na małe kostki i obsmaż na oleju.
Krok 2
Przypraw solą i pieprzem, po czym skrop sokiem z cytryny. Posyp posiekaną bazylią i majerankiem.
Krok 3
Duś 10 minut. Udekoruj posiekaną natką pietruszki.

Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej