Smażona barania wątroba przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Smażona barania wątroba

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

4

0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

56 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 pęczka

4 sztuki

1 pęczek

0.5 pęczka

null

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz wątrobę z błon, a następnie pokrój na małe kostki i obsmaż na oleju.

Krok 2

Przypraw solą i pieprzem, po czym skrop sokiem z cytryny. Posyp posiekaną bazylią i majerankiem.

Krok 3

Duś 10 minut. Udekoruj posiekaną natką pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Jacek Łabuś

    Jacek Łabuś , 21.08.2015

    watrobke przyprawia sie na samym koncu bo inaczej stanie sie twarda

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażona barania wątroba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażona barania wątroba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażona barania wątroba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażona barania wątroba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażona barania wątroba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażona barania wątroba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażona barania wątroba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażona barania wątroba - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
16 osób ogląda przepis:
Królik pieczony
czas przygotowania
90 min.
stopień trudności

łatwe

Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!

Czytaj więcej

Bananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?

Czytaj więcej