
Składniki
4 sztuki
0.5 pęczka
0.5 pęczka
1 pęczek
null
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Obierz wątrobę z błon, a następnie pokrój na małe kostki i obsmaż na oleju.
Krok 2
Przypraw solą i pieprzem, po czym skrop sokiem z cytryny. Posyp posiekaną bazylią i majerankiem.
Krok 3
Duś 10 minut. Udekoruj posiekaną natką pietruszki.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
- Odpowiedz
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Wiosna i lato to świetny czas na urządzenie grilla. Soczyste żeberka, wyrazista karkówka, ryba z chrupiącą skórką czy podpieczone warzywa i owoce – ich cechą wspólną jest intensywny aromat oraz smak.
Co na grilla? Oto kilka porad.
Mówi się, że jedna jaskółka wiosny nie czyni, ale gdy w ogrodach pojawia się smukły rabarbar, można mieć pewność, że zima odeszła na dobre. Oficjalnie uważany jest za warzywo, lecz doskonale sprawdza się w owocowych kompotach w połączeniu z truskawkami i licznych deserach.
Czytaj więcej