Smażona wątróbka z baraniny: przepis na wątróbkę baranią | Przepisy.pl pixel

Smażona barania wątroba

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

8

heart
0 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

39 osób wydrukowało

Pobierz pdf

62 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

4 sztuki

0.5 pęczka

0.5 pęczka

1 pęczek

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Obierz wątrobę z błon, a następnie pokrój na małe kostki i obsmaż na oleju.

Krok 2

Przypraw solą i pieprzem, po czym skrop sokiem z cytryny. Posyp posiekaną bazylią i majerankiem.

Krok 3

Duś 10 minut. Udekoruj posiekaną natką pietruszki.

przepisy.pl

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

1

Opinie o przepisie

  • Jacek Łabuś

    Jacek Łabuś , 21.08.2015

    watrobke przyprawia sie na samym koncu bo inaczej stanie sie twarda

    Odpowiedz Odpowiedz

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Smażona barania wątroba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Smażona barania wątroba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Smażona barania wątroba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Smażona barania wątroba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Smażona barania wątroba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Smażona barania wątroba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Smażona barania wątroba - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Smażona barania wątroba - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej