
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
4 łyżki
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pory dokładnie oczyść i umyj. Pokrój na równe, kilkucentymetrowej długości kawałki.
Krok 4
Przygotuj sos: w osobnym garnku umieść majonez i musztardę, a następnie cebulę oraz czosnek. Dopraw do smaku pieprzem i odrobiną soli, po czym gotuj, przez cały czas mieszając.Wyłóż pory na talerz i polej je sosem. Potrawę podawaj na ciepło.
Krok 2
W garnku zagotuj wodę i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Krok 3
Pory włóż do bulionu i gotuj przez kilkanaście minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej