Pory w sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pory w sosie

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

heart
14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

1 osoba wydrukowała

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

4 łyżki

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory dokładnie oczyść i umyj. Pokrój na równe, kilkucentymetrowej długości kawałki.

Krok 4

Przygotuj sos: w osobnym garnku umieść majonez i musztardę, a następnie cebulę oraz czosnek. Dopraw do smaku pieprzem i odrobiną soli, po czym gotuj, przez cały czas mieszając.Wyłóż pory na talerz i polej je sosem. Potrawę podawaj na ciepło.

Krok 2

W garnku zagotuj wodę i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 3

Pory włóż do bulionu i gotuj przez kilkanaście minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pory w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pory w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pory w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pory w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pory w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pory w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pory w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pory w sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej