
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
4 łyżki
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pory dokładnie oczyść i umyj. Pokrój na równe, kilkucentymetrowej długości kawałki.
Krok 4
Przygotuj sos: w osobnym garnku umieść majonez i musztardę, a następnie cebulę oraz czosnek. Dopraw do smaku pieprzem i odrobiną soli, po czym gotuj, przez cały czas mieszając.Wyłóż pory na talerz i polej je sosem. Potrawę podawaj na ciepło.
Krok 2
W garnku zagotuj wodę i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Krok 3
Pory włóż do bulionu i gotuj przez kilkanaście minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej