
Składniki
1 sztuka
2 sztuki
2 sztuki
3 łyżki
4 łyżki
0.5 kilograma
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Pory dokładnie oczyść i umyj. Pokrój na równe, kilkucentymetrowej długości kawałki.
Krok 4
Przygotuj sos: w osobnym garnku umieść majonez i musztardę, a następnie cebulę oraz czosnek. Dopraw do smaku pieprzem i odrobiną soli, po czym gotuj, przez cały czas mieszając.Wyłóż pory na talerz i polej je sosem. Potrawę podawaj na ciepło.
Krok 2
W garnku zagotuj wodę i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.
Krok 3
Pory włóż do bulionu i gotuj przez kilkanaście minut.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej