Pory w sosie przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pory w sosie

Autor: tommy

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

14 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

0 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 sztuki

2 sztuki

3 łyżki

4 łyżki

0.5 kilograma

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Pory dokładnie oczyść i umyj. Pokrój na równe, kilkucentymetrowej długości kawałki.

Krok 4

Przygotuj sos: w osobnym garnku umieść majonez i musztardę, a następnie cebulę oraz czosnek. Dopraw do smaku pieprzem i odrobiną soli, po czym gotuj, przez cały czas mieszając.Wyłóż pory na talerz i polej je sosem. Potrawę podawaj na ciepło.

Krok 2

W garnku zagotuj wodę i rozprowadź w niej Bulion na włoszczyźnie Knorr.

Krok 3

Pory włóż do bulionu i gotuj przez kilkanaście minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pory w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pory w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pory w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pory w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pory w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pory w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pory w sosie - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pory w sosie - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Przygotowania do Świąt Wielkanocnych zawsze są świetną okazją dla wszystkich kucharzy, żeby się wykazać. Oto czas powrotu do tradycyjnych receptur – w końcu niektóre z potraw jadane są wyłącznie raz w roku właśnie przy tej okazji.

Czytaj więcej

Żurek to aromatyczna zupa, której sekret smaku tkwi w zastosowanych przyprawach. Mogą być różne inne w zależności od tego, jaki rodzaj żuru zamierzamy przygotować. Podpowiadamy, jak doprawić żurek, aby był jak najsmaczniejszy.

Czytaj więcej