Farsz z serem i ziołami przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Farsz z serem i ziołami

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 sztuka

null

1 łyżka

2 łyżki

150 gramów

200 gramów

6 sztuk

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biały ser wymieszaj ze szpinakiem, jajkiem, solą, pieprzem, połową ziół i połową tartego sera.

Krok 2

Tak przygotowaną masą nafaszeruj gotowane cannelloni.

Krok 3

Ułóż je w naczyniu do zapiekania, posyp resztą ziół zmieszanych z odrobina masła i tartym serem. Piecz około 20 minut.

pasibrzuch

Dobra rada:

Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farsz z serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farsz z serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farsz z serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farsz z serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farsz z serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farsz z serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farsz z serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Farsz z serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
12 osób ogląda przepis:
Szakszuka
czas przygotowania
25 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej