
Składniki
1 sztuka
null
1 sztuka
null
1 łyżka
2 łyżki
150 gramów
200 gramów
6 sztuk
200 gramów
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Biały ser wymieszaj ze szpinakiem, jajkiem, solą, pieprzem, połową ziół i połową tartego sera.
Krok 2
Tak przygotowaną masą nafaszeruj gotowane cannelloni.
Krok 3
Ułóż je w naczyniu do zapiekania, posyp resztą ziół zmieszanych z odrobina masła i tartym serem. Piecz około 20 minut.

Dobra rada:
Szpinak może towarzyszyć ci w posiłkach przez cały dzień – w kanapce na śniadanie, sałatce do obiadu czy z makaronem na wykwintną kolację!
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej