Farsz z serem i ziołami

Autor: pasibrzuch pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

Oceń pierwszy

3 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
30 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

0 osób wydrukowało

Pobierz pdf

2 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

null

1 sztuka

null

1 łyżka

2 łyżki

150 gramów

200 gramów

6 sztuk

200 gramów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Biały ser wymieszaj ze szpinakiem, jajkiem, solą, pieprzem, połową ziół i połową tartego sera.

Krok 2

Tak przygotowaną masą nafaszeruj gotowane cannelloni.

Krok 3

Ułóż je w naczyniu do zapiekania, posyp resztą ziół zmieszanych z odrobina masła i tartym serem. Piecz około 20 minut.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Farsz z serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Farsz z serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Farsz z serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Farsz z serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Farsz z serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Farsz z serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Farsz z serem i ziołami - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

W tę Wielkanoc przygotuj wyjątkowe, smaczne dania inspirowane sprawdzonymi, klasycznymi przepisami. Dobre będą nie tylko faszerowane jajka, ale również różnego rodzaju mięsa.

Czytaj więcej

Przyrządzanie jajek stanie się dużo prostsze dzięki wykorzystaniu odpowiednich trików. Jak długo i w jaki sposób należy je gotować na miękko lub twardo? O tym w poniższym poradniku.

Czytaj więcej