Pierożki ravioli z mięsnym farszem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Pierożki ravioli z mięsnym farszem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
4 os.
cookedstopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

23 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 szklanki

null

1 sztuka

null

200 gramów

null

1 pęczek

200 gramów

null

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyrób ciasto i odłóż na godzinę, po czym rozwałkuj je i podziel na 2 płaty.

Krok 2

Cebule, natkę posiekaj.

Krok 3

Wymieszaj dokładnie składniki farszu (prócz białka) i rozkładaj porcje nadzienia rzędami na jednym płacie.

Krok 4

Miejsca bez farszu posmaruj białkiem. Przykryj drugim płatem ciasta i sklej, a następnie pokrój radełkiem na kwadraty. Ugotuj w osolonej wodzie.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierożki ravioli z mięsnym farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierożki ravioli z mięsnym farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierożki ravioli z mięsnym farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierożki ravioli z mięsnym farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierożki ravioli z mięsnym farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierożki ravioli z mięsnym farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierożki ravioli z mięsnym farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Pierożki ravioli z mięsnym farszem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej