Pierożki ravioli z mięsnym farszem przepis – Zobacz na przepisy.pl

Pierożki ravioli z mięsnym farszem

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

4 os.
stopień trudności

średnie

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
6 os.
Drukuj

9 osób wydrukowało

Pobierz pdf

13 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1 sztuka

2 szklanki

null

1 sztuka

null

200 gramów

null

1 pęczek

200 gramów

null

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Wyrób ciasto i odłóż na godzinę, po czym rozwałkuj je i podziel na 2 płaty.

Krok 2

Cebule, natkę posiekaj.

Krok 3

Wymieszaj dokładnie składniki farszu (prócz białka) i rozkładaj porcje nadzienia rzędami na jednym płacie.

Krok 4

Miejsca bez farszu posmaruj białkiem. Przykryj drugim płatem ciasta i sklej, a następnie pokrój radełkiem na kwadraty. Ugotuj w osolonej wodzie.

pasibrzuch

Dobra rada:

Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Pierożki ravioli z mięsnym farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Pierożki ravioli z mięsnym farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Pierożki ravioli z mięsnym farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Pierożki ravioli z mięsnym farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Pierożki ravioli z mięsnym farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Pierożki ravioli z mięsnym farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Pierożki ravioli z mięsnym farszem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<

Pytanie o to, jak długo gotować grzyby, pojawia się na wielu forach internetowych. Czas więc na rozwianie wszelkich wątpliwości.

Czytaj więcej

Czy to kalafior? Czy to brokuł? Romanesco jest uznawany za wynik flirtu obu tych warzyw. Czas na kulinarne amory! W końcu Rzym, z którego pochodzi, to idealna sceneria, by się zakochać.

Czytaj więcej