
Składniki
1 sztuka
2 szklanki
null
1 sztuka
null
200 gramów
null
1 pęczek
200 gramów
null
1 szklanka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Wyrób ciasto i odłóż na godzinę, po czym rozwałkuj je i podziel na 2 płaty.
Krok 2
Cebule, natkę posiekaj.
Krok 3
Wymieszaj dokładnie składniki farszu (prócz białka) i rozkładaj porcje nadzienia rzędami na jednym płacie.
Krok 4
Miejsca bez farszu posmaruj białkiem. Przykryj drugim płatem ciasta i sklej, a następnie pokrój radełkiem na kwadraty. Ugotuj w osolonej wodzie.
Dobra rada:
Aby natka z pietruszki dłużej zachowała świeżość, opłucz ją, ułóż na ręczniku papierowym, włóż do woreczka foliowego i umieśc w lodówce.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Przygotowywanie posiłków przy użyciu pary wodnej to przepis na posiłek idealny. Soczyste mięsa i chrupiące warzywa z pełnią właściwości odżywczych, ale bez zbędnego tłuszczu – to możliwe! I niezwykle proste w wykonaniu. Duże kulinarne doświadczenie nie jest wymagane!
Czytaj więcejBananowiec to najprostsze ciasto świata! Przygotowanie tego wypieku jest niezwykle szybkie, a efekty zawsze zachwycają. Próbowaliście kiedyś bananowca? Jeżeli nie, to najwyższa pora, by to zmienić! Chcecie poznać sprawdzony przepis, z pomocą którego przygotujecie ten wypiek?
Czytaj więcej