Włoskie gołąbki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoskie gołąbki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

7 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

200 gramów

1 szklanka

1 opakowanie

2 sztuki

3 sztuki

1 łyżka

1 pęczek

null

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Liście kapusty obgotuj w wrzątku i przełóż do miski z zimną wodą. Następnie osusz liście.

Krok 2

Mięso mielone wymieszaj z ugotowanym ryżem, połową oliwy, posiekanym czosnkiem, oregano, szczyptą soli i jednym jajkiem.

Krok 3

Farsz nakładaj na liście kapusty i zwijaj podobnie jak krokiety aż powstaną klasyczne gołąbki.

Krok 4

W szerokim rondlu rozgrzej pozostałą oliwę i podsmaż cebulę pokrojoną w drobną kostkę.

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z 500ml wody i wlej do cebuli. Całość zagotuj.

Krok 6

Gołąbki umieść w sosie i duś pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 20 minut. Gołąbki podawaj posypane liśćmi bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoskie gołąbki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoskie gołąbki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoskie gołąbki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoskie gołąbki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoskie gołąbki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoskie gołąbki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoskie gołąbki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoskie gołąbki   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej