Włoskie gołąbki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoskie gołąbki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

10 osób wydrukowało

Pobierz pdf

14 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

4 łyżki

1 sztuka

1 łyżka

3 sztuki

1 pęczek

200 gramów

8 sztuk

null

1 opakowanie

1 szklanka

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Liście kapusty obgotuj w wrzątku i przełóż do miski z zimną wodą. Następnie osusz liście.

Krok 2

Mięso mielone wymieszaj z ugotowanym ryżem, połową oliwy, posiekanym czosnkiem, oregano, szczyptą soli i jednym jajkiem.

Krok 3

Farsz nakładaj na liście kapusty i zwijaj podobnie jak krokiety aż powstaną klasyczne gołąbki.

Krok 4

W szerokim rondlu rozgrzej pozostałą oliwę i podsmaż cebulę pokrojoną w drobną kostkę.

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z 500ml wody i wlej do cebuli. Całość zagotuj.

Krok 6

Gołąbki umieść w sosie i duś pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 20 minut. Gołąbki podawaj posypane liśćmi bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoskie gołąbki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoskie gołąbki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoskie gołąbki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoskie gołąbki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoskie gołąbki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoskie gołąbki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoskie gołąbki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoskie gołąbki   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
17 osób ogląda przepis:
Świąteczne ciasteczka
czas przygotowania
60 min.
stopień trudności

łatwe

Mrożenie zupy to doskonały sposób na zrobienie zapasów. Ta metoda przyda się również wtedy, gdy zrobicie zbyt duże porcje i nie chcecie wyrzucać jedzenia. Jest jedno „ale”! Nie wszystkie zupy mogą być zamrożone, ponieważ wiele zależy od składników, które są w nich zawarte.

Czytaj więcej

Jesteście smakoszami tradycyjnej, polskiej kuchni? W takim razie z pewnością ciężko Wam się oprzeć pysznym gołąbkom. Nie jest to potrawa trudna do przyrządzenia, lecz potrafi sprawić nie lada problemy.

Czytaj więcej