Włoskie gołąbki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

6 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

200 gramów

1 szklanka

1 opakowanie

2 sztuki

3 sztuki

1 łyżka

1 pęczek

null

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Liście kapusty obgotuj w wrzątku i przełóż do miski z zimną wodą. Następnie osusz liście.

Krok 2

Mięso mielone wymieszaj z ugotowanym ryżem, połową oliwy, posiekanym czosnkiem, oregano, szczyptą soli i jednym jajkiem.

Krok 3

Farsz nakładaj na liście kapusty i zwijaj podobnie jak krokiety aż powstaną klasyczne gołąbki.

Krok 4

W szerokim rondlu rozgrzej pozostałą oliwę i podsmaż cebulę pokrojoną w drobną kostkę.

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z 500ml wody i wlej do cebuli. Całość zagotuj.

Krok 6

Gołąbki umieść w sosie i duś pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 20 minut. Gołąbki podawaj posypane liśćmi bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoskie gołąbki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoskie gołąbki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoskie gołąbki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoskie gołąbki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoskie gołąbki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoskie gołąbki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoskie gołąbki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
>
<
3 osoby oglądają przepis:
Smażony makaron
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Słodkie i soczyste owoce, które mogą być składnikiem deserów, ale również wytrawnych dań czy szybkich sałatek. Co zrobić z malin? – zainspiruj się naszymi propozycjami.

Czytaj więcej

Francuskie, filo czy kruche? W formie tarty lub quiche? Ciasto na słono może mieć wiele postaci. Dodaje się do niego warzywa, sery, mięso, zioła. Skorzystaj z naszych porad i uruchom kulinarną fantazję, tworząc pyszne słone wypieki dla bliskich.

Czytaj więcej