
Składniki
8 sztuk
200 gramów
1 szklanka
1 opakowanie
2 sztuki
3 sztuki
1 łyżka
1 pęczek
1 sztuka
4 łyżki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Liście kapusty obgotuj w wrzątku i przełóż do miski z zimną wodą. Następnie osusz liście.
Krok 2
Mięso mielone wymieszaj z ugotowanym ryżem, połową oliwy, posiekanym czosnkiem, oregano, szczyptą soli i jednym jajkiem.
Krok 3
Farsz nakładaj na liście kapusty i zwijaj podobnie jak krokiety aż powstaną klasyczne gołąbki.
Krok 4
W szerokim rondlu rozgrzej pozostałą oliwę i podsmaż cebulę pokrojoną w drobną kostkę.
Krok 5
Fix Knorr wymieszaj z 500ml wody i wlej do cebuli. Całość zagotuj.
Krok 6
Gołąbki umieść w sosie i duś pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 20 minut. Gołąbki podawaj posypane liśćmi bazylii.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Sos do Spaghetti Bolognese Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuMarynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!
Czytaj więcejKanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.
Czytaj więcej