Włoskie gołąbki przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Włoskie gołąbki

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

1

6 os.
stopień trudności

łatwe

czas przygotowania
45 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

7 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

8 sztuk

200 gramów

1 szklanka

1 opakowanie

2 sztuki

3 sztuki

1 łyżka

1 pęczek

null

1 sztuka

4 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Liście kapusty obgotuj w wrzątku i przełóż do miski z zimną wodą. Następnie osusz liście.

Krok 2

Mięso mielone wymieszaj z ugotowanym ryżem, połową oliwy, posiekanym czosnkiem, oregano, szczyptą soli i jednym jajkiem.

Krok 3

Farsz nakładaj na liście kapusty i zwijaj podobnie jak krokiety aż powstaną klasyczne gołąbki.

Krok 4

W szerokim rondlu rozgrzej pozostałą oliwę i podsmaż cebulę pokrojoną w drobną kostkę.

Krok 5

Fix Knorr wymieszaj z 500ml wody i wlej do cebuli. Całość zagotuj.

Krok 6

Gołąbki umieść w sosie i duś pod przykryciem na małym ogniu przez ok. 20 minut. Gołąbki podawaj posypane liśćmi bazylii.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Włoskie gołąbki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Włoskie gołąbki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Włoskie gołąbki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Włoskie gołąbki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Włoskie gołąbki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Włoskie gołąbki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Włoskie gołąbki   - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Włoskie gołąbki   - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kontynuując serię blogową o szybkich daniach, dziś chciałbym poruszyć temat sałatek. To także bardzo dobre rozwiązanie, gdy czasu jest mało. Gdy mam upieczoną lub usmażoną pierś kurczaka albo po prostu to, co zostało z niedzielnego pieczonego kurczaka zazwyczaj decyduję się na...

Czytaj więcej

Ciągłe życie w pośpiechu sprawia, że nie masz na nic czasu? Lubisz gotować, ale zbyt długotrwałe i pracochłonne przyrządzanie potraw gasi cały Twój zapał? Najwyższy czas to zmienić.

Czytaj więcej