Sandacz korzenny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sandacz korzenny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 ziarna

3 ziarna

2 sztuki

5 sztuk

2 łyżki

1 łyżka

0.5 szklanki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziele, goździki i pieprz zmiażdż.

Krok 2

Sandacza pokrój w dzwonka, natrzyj solą, bazylią, odstaw na 60 minut w chłodne miejsce.

Krok 3

Kawałki sandacza ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem. Posyp pieprzem, zielem i goździkami, natrzyj chrzanem.

Krok 4

Cebulę oraz cytrynę obierz i pokrój w plastry. Obłóż sandacza i posyp masłem.

Krok 5

Przykryj folią i piecz około 40 minut w nagrzanym piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sandacz korzenny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sandacz korzenny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sandacz korzenny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sandacz korzenny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sandacz korzenny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sandacz korzenny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sandacz korzenny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sandacz korzenny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Sałatka ze śledziami
czas przygotowania
20 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.

Czytaj więcej

Cukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.

Czytaj więcej