Sandacz korzenny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sandacz korzenny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 ziarna

3 ziarna

2 sztuki

5 sztuk

2 łyżki

1 łyżka

0.5 szklanki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziele, goździki i pieprz zmiażdż.

Krok 2

Sandacza pokrój w dzwonka, natrzyj solą, bazylią, odstaw na 60 minut w chłodne miejsce.

Krok 3

Kawałki sandacza ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem. Posyp pieprzem, zielem i goździkami, natrzyj chrzanem.

Krok 4

Cebulę oraz cytrynę obierz i pokrój w plastry. Obłóż sandacza i posyp masłem.

Krok 5

Przykryj folią i piecz około 40 minut w nagrzanym piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sandacz korzenny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sandacz korzenny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sandacz korzenny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sandacz korzenny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sandacz korzenny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sandacz korzenny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sandacz korzenny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sandacz korzenny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
1 osoba ogląda przepis:
Gulasz z warzywami
czas przygotowania
120 min.
stopień trudności

łatwe

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych..

Czytaj więcej

Suszone grzyby są dobrze wszystkim znanym przysmakiem, który często pojawia się w naszych jadłospisach. Nie wyobrażamy sobie aromatycznych zup, sosów oraz pierogów bez tych leśnych specjałów. Aby grzyby suszone nadawały się do spożycia i zachwycały smakiem, warto zgłębić wiedzę na temat moczenia ich w wodzie i mleku. Jak to zrobić? Ile czasu moczyć grzyby suszone? Jeżeli poszukujecie sprawdzonych porad na ten temat, to koniecznie zostańcie z nami. Zapraszamy!

Czytaj więcej