Sandacz korzenny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sandacz korzenny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

heart
5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

9 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 ziarna

3 ziarna

2 sztuki

5 sztuk

2 łyżki

1 łyżka

0.5 szklanki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziele, goździki i pieprz zmiażdż.

Krok 2

Sandacza pokrój w dzwonka, natrzyj solą, bazylią, odstaw na 60 minut w chłodne miejsce.

Krok 3

Kawałki sandacza ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem. Posyp pieprzem, zielem i goździkami, natrzyj chrzanem.

Krok 4

Cebulę oraz cytrynę obierz i pokrój w plastry. Obłóż sandacza i posyp masłem.

Krok 5

Przykryj folią i piecz około 40 minut w nagrzanym piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sandacz korzenny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sandacz korzenny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sandacz korzenny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sandacz korzenny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sandacz korzenny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sandacz korzenny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sandacz korzenny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sandacz korzenny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Krokiety hetmańskie
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

średnie

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej