
Składniki
2 sztuki
3 ziarna
3 ziarna
2 sztuki
5 sztuk
2 łyżki
1 łyżka
0.5 szklanki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziele, goździki i pieprz zmiażdż.
Krok 2
Sandacza pokrój w dzwonka, natrzyj solą, bazylią, odstaw na 60 minut w chłodne miejsce.
Krok 3
Kawałki sandacza ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem. Posyp pieprzem, zielem i goździkami, natrzyj chrzanem.
Krok 4
Cebulę oraz cytrynę obierz i pokrój w plastry. Obłóż sandacza i posyp masłem.
Krok 5
Przykryj folią i piecz około 40 minut w nagrzanym piekarniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy.
Czytaj więcejCukinia to pyszne warzywo, które zyskało swą popularność ze względu na dostępność i łatwość wykorzystania w kuchni. I choć sezon na cukinie zaczyna się w sierpniu i trwa do końca lata, to jej smakiem możecie delektować się cały rok.
Czytaj więcej