Sandacz korzenny przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sandacz korzenny

Autor: pasibrzuch

ratingratingratingratingrating

1

5 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
4 os.
Drukuj

8 osób wydrukowało

Pobierz pdf

8 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

3 ziarna

3 ziarna

2 sztuki

5 sztuk

2 łyżki

1 łyżka

0.5 szklanki

1 kilogram

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Ziele, goździki i pieprz zmiażdż.

Krok 2

Sandacza pokrój w dzwonka, natrzyj solą, bazylią, odstaw na 60 minut w chłodne miejsce.

Krok 3

Kawałki sandacza ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem. Posyp pieprzem, zielem i goździkami, natrzyj chrzanem.

Krok 4

Cebulę oraz cytrynę obierz i pokrój w plastry. Obłóż sandacza i posyp masłem.

Krok 5

Przykryj folią i piecz około 40 minut w nagrzanym piekarniku.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sandacz korzenny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sandacz korzenny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sandacz korzenny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sandacz korzenny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sandacz korzenny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sandacz korzenny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sandacz korzenny - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sandacz korzenny - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.

Czytaj więcej

Bez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.

Czytaj więcej