
Składniki
2 sztuki
3 ziarna
3 ziarna
2 sztuki
5 sztuk
2 łyżki
1 łyżka
0.5 szklanki
1 kilogram
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Ziele, goździki i pieprz zmiażdż.
Krok 2
Sandacza pokrój w dzwonka, natrzyj solą, bazylią, odstaw na 60 minut w chłodne miejsce.
Krok 3
Kawałki sandacza ułóż w żaroodpornym naczyniu wysmarowanym masłem. Posyp pieprzem, zielem i goździkami, natrzyj chrzanem.
Krok 4
Cebulę oraz cytrynę obierz i pokrój w plastry. Obłóż sandacza i posyp masłem.
Krok 5
Przykryj folią i piecz około 40 minut w nagrzanym piekarniku.
Przepisy w Waszym wykonaniu

łatwe
Kutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej