Paluszki z kurczaka na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paluszki z kurczaka na ostro

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

517 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

169 osób wydrukowało

Pobierz pdf

393 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

150 mililitrów

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w paski i wrzuć do miski.

Paluszki z kurczaka na ostro - Krok 1

Krok 2

Sos ostrygowy i sojowy zmieszaj ze wszystkimi przyprawami i wlej do kurczaka.

Paluszki z kurczaka na ostro - Krok 2

Krok 3

Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw pod przykryciem do lodówki na kilka godzin.

Paluszki z kurczaka na ostro - Krok 3

Krok 4

Kurczaka wyjmij, obtocz w panierce z opakowania Fix i usmaż na złoto.

Paluszki z kurczaka na ostro - Krok 4

Krok 5

Ketchup i majonez wymieszaj z sosem z opakowanie Knorr. Paluszki z kurczaka na ostro podawaj posypane sezamem z sosem oddzielnie .

Paluszki z kurczaka na ostro - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paluszki z kurczaka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paluszki z kurczaka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paluszki z kurczaka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paluszki z kurczaka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paluszki z kurczaka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paluszki z kurczaka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paluszki z kurczaka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paluszki z kurczaka na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Pierś z kurczaka pieczona
czas przygotowania
45 min.
stopień trudności

łatwe

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku.

Czytaj więcej

Dobry przepis na ciasto naleśnikowe powinien znaleźć się w notatniku każdego kucharza. Dzięki niemu możliwe jest zrobienie nie tylko ulubionych placków z owocami, które wyśmienicie smakują podczas podwieczorku, ale także przygotowanie krokietów. Nie powinny kojarzyć się wyłącznie z przyjęciami weselnymi! Jak zrobić naleśniki na krokiety? To proste, pod warunkiem, że przestrzega się podstawowych zasad kuchennych.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Paluszki z kurczaka na ostroPaluszki z kurczaka na ostro

Kurczaka pokrój w paski i wrzuć do miski.