Paluszki z kurczaka na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paluszki z kurczaka na ostro

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

heart
519 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

169 osób wydrukowało

Pobierz pdf

399 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

150 mililitrów

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w paski i wrzuć do miski.

Paluszki z kurczaka na ostro - Krok 1

Krok 2

Sos ostrygowy i sojowy zmieszaj ze wszystkimi przyprawami i wlej do kurczaka.

Paluszki z kurczaka na ostro - Krok 2

Krok 3

Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw pod przykryciem do lodówki na kilka godzin.

Paluszki z kurczaka na ostro - Krok 3

Krok 4

Kurczaka wyjmij, obtocz w panierce z opakowania Fix i usmaż na złoto.

Paluszki z kurczaka na ostro - Krok 4

Krok 5

Ketchup i majonez wymieszaj z sosem z opakowanie Knorr. Paluszki z kurczaka na ostro podawaj posypane sezamem z sosem oddzielnie .

Paluszki z kurczaka na ostro - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paluszki z kurczaka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paluszki z kurczaka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paluszki z kurczaka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paluszki z kurczaka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paluszki z kurczaka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paluszki z kurczaka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paluszki z kurczaka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paluszki z kurczaka na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Paluszki z kurczaka na ostroPaluszki z kurczaka na ostro

Kurczaka pokrój w paski i wrzuć do miski.