Paluszki z kurczaka na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paluszki z kurczaka na ostro

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

heart
519 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

169 osób wydrukowało

Pobierz pdf

397 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

150 mililitrów

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w paski i wrzuć do miski.

Paluszki z kurczaka na ostro - Krok 1

Krok 2

Sos ostrygowy i sojowy zmieszaj ze wszystkimi przyprawami i wlej do kurczaka.

Paluszki z kurczaka na ostro - Krok 2

Krok 3

Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw pod przykryciem do lodówki na kilka godzin.

Paluszki z kurczaka na ostro - Krok 3

Krok 4

Kurczaka wyjmij, obtocz w panierce z opakowania Fix i usmaż na złoto.

Paluszki z kurczaka na ostro - Krok 4

Krok 5

Ketchup i majonez wymieszaj z sosem z opakowanie Knorr. Paluszki z kurczaka na ostro podawaj posypane sezamem z sosem oddzielnie .

Paluszki z kurczaka na ostro - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paluszki z kurczaka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paluszki z kurczaka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paluszki z kurczaka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paluszki z kurczaka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paluszki z kurczaka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paluszki z kurczaka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paluszki z kurczaka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paluszki z kurczaka na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.

Czytaj więcej

W sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Paluszki z kurczaka na ostroPaluszki z kurczaka na ostro

Kurczaka pokrój w paski i wrzuć do miski.