Paluszki z kurczaka na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paluszki z kurczaka na ostro

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

15

483 os.
stopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

158 osób wydrukowało

Pobierz pdf

338 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

150 mililitrów

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w paski i wrzuć do miski.

Paluszki z kurczaka na ostro - Krok 1

Krok 2

Sos ostrygowy i sojowy zmieszaj ze wszystkimi przyprawami i wlej do kurczaka.

Paluszki z kurczaka na ostro - Krok 2

Krok 3

Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw pod przykryciem do lodówki na kilka godzin.

Paluszki z kurczaka na ostro - Krok 3

Krok 4

Kurczaka wyjmij, obtocz w panierce z opakowania Fix i usmaż na złoto.

Paluszki z kurczaka na ostro - Krok 4

Krok 5

Ketchup i majonez wymieszaj z sosem z opakowanie Knorr. Paluszki z kurczaka na ostro podawaj posypane sezamem z sosem oddzielnie .

Paluszki z kurczaka na ostro - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paluszki z kurczaka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paluszki z kurczaka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paluszki z kurczaka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paluszki z kurczaka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paluszki z kurczaka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paluszki z kurczaka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paluszki z kurczaka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paluszki z kurczaka na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.

Czytaj więcej

Przekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.

Czytaj więcej