Paluszki z kurczaka na ostro przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Paluszki z kurczaka na ostro

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

17

heart
519 os.
cookedstopień trudności

trudne

czas przygotowania
90 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

171 osób wydrukowało

Pobierz pdf

402 osoby zapisały

Udostępnij

Składniki

2 sztuki

2 łyżki

2 łyżki

1 opakowanie

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

0.5 łyżeczki

150 mililitrów

1 łyżka

2 łyżki

2 łyżki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Kurczaka pokrój w paski i wrzuć do miski.

Paluszki z kurczaka na ostro - Krok 1

Krok 2

Sos ostrygowy i sojowy zmieszaj ze wszystkimi przyprawami i wlej do kurczaka.

Paluszki z kurczaka na ostro - Krok 2

Krok 3

Wszystko dokładnie wymieszaj i odstaw pod przykryciem do lodówki na kilka godzin.

Paluszki z kurczaka na ostro - Krok 3

Krok 4

Kurczaka wyjmij, obtocz w panierce z opakowania Fix i usmaż na złoto.

Paluszki z kurczaka na ostro - Krok 4

Krok 5

Ketchup i majonez wymieszaj z sosem z opakowanie Knorr. Paluszki z kurczaka na ostro podawaj posypane sezamem z sosem oddzielnie .

Paluszki z kurczaka na ostro - Krok 5
przepisy.pl

Dobra rada:

Czy zastanawiałeś się, czemu sezam jest tak często obecny w przepisach mięsnych? Wydobywa on z mięsa niepowtarzalny smak – przekonaj się o tym sam!

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Paluszki z kurczaka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Paluszki z kurczaka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Paluszki z kurczaka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Paluszki z kurczaka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Paluszki z kurczaka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Paluszki z kurczaka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Paluszki z kurczaka na ostro - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Paluszki z kurczaka na ostro - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Szlachetna i soczysta gęś doskonale podkreśla rangę każdej uroczystości. Często przygotowuje się ją w całości, ale zdarzają się kameralne przyjęcia, podczas których tak duża ilość mięsa nie jest potrzebna. Jeśli nie chcemy rezygnować z tego wyjątkowego rarytasu, dobrze jest postawić na mniejsze kawałki. Pierś nadaje się do tego znakomicie. Jak przyrządzić pierś z gęsi, by podkreślić wyśmienity smak mięsa? Od czego zacząć? Podpowiadamy, jak zamarynować gęś krok po kroku!

Czytaj więcej

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać? Wszystkiego dowiesz się z naszego poradnika dotyczącego tego, jak długo dusić polędwiczki wieprzowe.

Czytaj więcej

przepisy.pl - Paluszki z kurczaka na ostroPaluszki z kurczaka na ostro

Kurczaka pokrój w paski i wrzuć do miski.