Skrzydełka kurze Buffalo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka kurze Buffalo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

171 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

59 osób wydrukowało

Pobierz pdf

169 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

25 gramów

4 sztuki

1 sztuka

60 gramów

0.25 szklanki

3 łyżki

0.5 szklanki

0.25 sztuki

1.5 łyżki

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Selera pokrój w słupki i włóż do wody z lodem na 30 minut.

Skrzydełka kurze Buffalo - Krok 1

Krok 2

Ser pleśniowy pokrusz i dodaj do niego majonez, jogurt oraz przeciśnięty czosnek. Wszystko wymieszaj, aby uzyskać niezbyt gładki sos.

Skrzydełka kurze Buffalo - Krok 2

Krok 3

Ze skrzydełek odetnij końcówki, a następnie przekrój je na połowy wzdłuż stawu. Posyp obficie przyprawą Knorr.

Skrzydełka kurze Buffalo - Krok 3

Krok 4

Na rozgrzany olej wrzucaj skrzydełka i smaż je przez 5-8 minut, po czym wyjmij i odsącz. Następnie dopiecz w piekarniku w 180 stopniach przez 20 minut.

Skrzydełka kurze Buffalo - Krok 4

Krok 5

Po wyjęciu z piekarniku skrop skrzydełka rozpuszczonym masłem, sosem chilli i octem. Podawaj z selerem i sosem serowym.

Skrzydełka kurze Buffalo - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka kurze Buffalo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka kurze Buffalo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka kurze Buffalo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka kurze Buffalo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka kurze Buffalo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka kurze Buffalo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka kurze Buffalo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka kurze Buffalo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<
2 osoby oglądają przepis:
Sałatka meksykańska
czas przygotowania
30 min.
stopień trudności

łatwe

Polędwiczki wieprzowe jadasz tylko od święta i zazwyczaj wyłącznie w restauracji, w której ich przyrządzeniem zajmuje się profesjonalny szef kuchni? Po co się ograniczać? Smakiem tego delikatnego mięsa można cieszyć się znacznie częściej i to we własnej jadalni. Jak smażyć polędwiczki, żeby były soczyste? Jak przygotować mięso i z jakimi dodatkami je podawać?

Czytaj więcej

Bób to smaczne i sezonowe warzywo, uwielbiane przez wielu z nas. Jedni spożywają je jako przekąskę pozbawioną dodatków, inni przygotowują z niego najróżniejsze potrawy. Warto je jeść przez cały rok, niestety poza sezonem trudno je znaleźć. Zastanawiasz się więc, czy bób można mrozić? Chcesz przyrządzać z nim dania nie tylko latem, lecz także jesienią i zimą?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Skrzydełka kurze BuffaloSkrzydełka kurze Buffalo

Skrzydełka kurze Buffalo mogą stać się podstawą przygotowanego przez Ciebie dania obiadowego, ale równie dobrze smakują solo – bez żadnych dodatków. Żeby je przyrządzić wystarczy zastosować się do poniższych kroków. Na początek pokrój selera w słupki, włóż do wody i odstaw na trzydzieści minut. Teraz czas na sos: ser pleśniowy pokrusz i dodaj do niego majonez, jogurt oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dla urozmaicenia smaku możesz opcjonalnie wsypać jeszcze szczyptę papryki mielonej. Mieszaj składniki do czasu, aż uzyskasz niezbyt gładką konsystencję sosu. Mięso przygotuj według poniższych wskazówek, posyp obficie przyprawami i wrzuć je na rozgrzaną patelnię, najlepiej na kilka minut – po tym czasie zapiecz je w piekarniku. Danie jest już prawie gotowe: teraz wystarczy tylko skropić skrzydełka sosem chili oraz octem. Tak przygotowaną potrawę serwuj z selerem, polaną sosem serowym. Dobrze smakuje z dodatkiem pieczonych ziemniaków lub domowych frytek. Wypróbuj przepis na pyszne skrzydełka kurze Buffalo.