Skrzydełka kurze Buffalo przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Skrzydełka kurze Buffalo

Autor: przepisy.pl

ratingratingratingratingrating

13

heart
171 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
60 min.
ilość porcji
8 os.
Drukuj

61 osób wydrukowało

Pobierz pdf

171 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

1.5 kilograma

25 gramów

4 sztuki

1 sztuka

60 gramów

0.25 szklanki

3 łyżki

0.5 szklanki

0.25 sztuki

1.5 łyżki

500 mililitrów

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Selera pokrój w słupki i włóż do wody z lodem na 30 minut.

Skrzydełka kurze Buffalo - Krok 1

Krok 2

Ser pleśniowy pokrusz i dodaj do niego majonez, jogurt oraz przeciśnięty czosnek. Wszystko wymieszaj, aby uzyskać niezbyt gładki sos.

Skrzydełka kurze Buffalo - Krok 2

Krok 3

Ze skrzydełek odetnij końcówki, a następnie przekrój je na połowy wzdłuż stawu. Posyp obficie przyprawą Knorr.

Skrzydełka kurze Buffalo - Krok 3

Krok 4

Na rozgrzany olej wrzucaj skrzydełka i smaż je przez 5-8 minut, po czym wyjmij i odsącz. Następnie dopiecz w piekarniku w 180 stopniach przez 20 minut.

Skrzydełka kurze Buffalo - Krok 4

Krok 5

Po wyjęciu z piekarniku skrop skrzydełka rozpuszczonym masłem, sosem chilli i octem. Podawaj z selerem i sosem serowym.

Skrzydełka kurze Buffalo - Krok 5
0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Skrzydełka kurze Buffalo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Skrzydełka kurze Buffalo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Skrzydełka kurze Buffalo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Skrzydełka kurze Buffalo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Skrzydełka kurze Buffalo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Skrzydełka kurze Buffalo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Skrzydełka kurze Buffalo - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Skrzydełka kurze Buffalo - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Tradycyjna kuchnia polska pachnie leśnymi grzybami. Za najsmaczniejsze uznaje się rydze. Doczekały się nie tylko mnóstwa przepisów, ale także… piosenki, którą nuciło niejedno pokolenie. Choć to pieczarki najczęściej pojawiają się na naszych talerzach, nie mogą równać się z rudymi rydzami pod względem aromatu i bogactwa smaku. W kuchni wystarczy poświęcić im zaledwie kilka minut, by ich walory zachwyciły każdego konesera.

Czytaj więcej

Wigilijne pierogi, kulebiaki, różnorodne krokiety i paszteciki, staropolski bigos oraz łazanki… Te potrawy łączy jedno: wyśmienicie smakują z kapustą kiszoną. Można podawać ją jako dodatek do dania głównego, można wyczarować z niej wyborną zupę. A to dopiero kilka potraw z kapustą w roli głównej. W sklepach bez trudu znajdziemy woreczki i słoiki z gotowym produktem, ale żaden z nich nie będzie mógł równać się ze specjałem domowej roboty. Tym razem skupimy się na niepozornym składniku kiszonek, od którego zależy bardzo wiele. Ile sypiemy soli do kiszenia kapusty, by uzyskać upragniony efekt?

Czytaj więcej

przepisy.pl - Skrzydełka kurze BuffaloSkrzydełka kurze Buffalo

Skrzydełka kurze Buffalo mogą stać się podstawą przygotowanego przez Ciebie dania obiadowego, ale równie dobrze smakują solo – bez żadnych dodatków. Żeby je przyrządzić wystarczy zastosować się do poniższych kroków. Na początek pokrój selera w słupki, włóż do wody i odstaw na trzydzieści minut. Teraz czas na sos: ser pleśniowy pokrusz i dodaj do niego majonez, jogurt oraz przeciśnięty przez praskę czosnek. Dla urozmaicenia smaku możesz opcjonalnie wsypać jeszcze szczyptę papryki mielonej. Mieszaj składniki do czasu, aż uzyskasz niezbyt gładką konsystencję sosu. Mięso przygotuj według poniższych wskazówek, posyp obficie przyprawami i wrzuć je na rozgrzaną patelnię, najlepiej na kilka minut – po tym czasie zapiecz je w piekarniku. Danie jest już prawie gotowe: teraz wystarczy tylko skropić skrzydełka sosem chili oraz octem. Tak przygotowaną potrawę serwuj z selerem, polaną sosem serowym. Dobrze smakuje z dodatkiem pieczonych ziemniaków lub domowych frytek. Wypróbuj przepis na pyszne skrzydełka kurze Buffalo.