
Składniki
0.5 sztuki
6 sztuk
1 łyżka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
3 sztuki
8 sztuk
7 sztuk
1 sztuka
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na talerzu ułóż liście sałaty. Na nich pokrojone kawałki pomidora i sera. Na wierzchu rozłóż krążki cebuli.
Krok 2
Krewetki skrop sokiem z cytryny i obsmaż na maśle na rozgrzanej patelni. Smaż aż się zaróżowią i zaczną się skręcać. Ciepłe wyłóż na sałatkę.
Krok 3
Winogrona przekrajamy na pół, dodaj do sałatki.
Krok 4
Sos Knorr wymieszaj z oliwą i trzema łyżkami wody.
Krok 5
Sałatkę posyp ziołami i polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
Dzisiaj zabieramy się za grillowanie najszlachetniejszych kawałków wołowiny – steków. Jak je przygotować, jak sprawdzić stopień wysmażenia i czym się różni t-bone od rostbefu – o tym przeczytacie w moim nowym wpisie. Po pierwsze – steki grillujemy na dobrze rozgrzanym grillu, bez przykrycia. Wysoka temperatura sprawia, że białko na powierzchni mięsa szybko się ścina i zabezpiecza stek przed utratą soków.
Czytaj więcejW sezonie na świeże warzywa zastanawiacie się, jak przygotować białe szparagi, żeby cieszyć się ich wykwintnym smakiem i luksusowym charakterem? Sprawdźcie, jak przyrządzić białe szparagi, żeby rozpływały się w ustach.
Czytaj więcej