Sałatka z krewetkami i winogronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z krewetkami i winogronem

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

5

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

6 sztuk

1 łyżka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

3 sztuki

8 sztuk

7 sztuk

1 sztuka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na talerzu ułóż liście sałaty. Na nich pokrojone kawałki pomidora i sera. Na wierzchu rozłóż krążki cebuli.

Krok 2

Krewetki skrop sokiem z cytryny i obsmaż na maśle na rozgrzanej patelni. Smaż aż się zaróżowią i zaczną się skręcać. Ciepłe wyłóż na sałatkę.

Krok 3

Winogrona przekrajamy na pół, dodaj do sałatki.

Krok 4

Sos Knorr wymieszaj z oliwą i trzema łyżkami wody.

Krok 5

Sałatkę posyp ziołami i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z krewetkami i winogronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z krewetkami i winogronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z krewetkami i winogronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z krewetkami i winogronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z krewetkami i winogronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z krewetkami i winogronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z krewetkami i winogronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z krewetkami i winogronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Marynowanie maślaków to doskonała metoda na zrobienie przetworów z leśnych zdobyczy. Grzybki w tej formie zyskują nowe oblicze, wyrazisty smak i niepowtarzalny aromat. Warto więc przygotować je, schować do spiżarni i wyjąć, gdy najdzie Was ochota lub pojawią się niespodziewani goście. Jak zamarynować maślaki? Czy to trudny i długi proces? Przychodzimy z pomocą i odpowiedziami. Zapraszamy!

Czytaj więcej

Kanie to grzyby słynące ze swojego charakterystycznego kapelusza i delikatnego smaku, który urozmaica wiele potraw. Wykorzystujemy je do przyrządzenia farszu na pierogi, a także traktujemy te leśne przysmaki jako zamiennik mięsa.

Czytaj więcej