
Składniki
0.5 sztuki
6 sztuk
1 łyżka
1 łyżeczka
0.5 łyżeczki
3 sztuki
8 sztuk
7 sztuk
1 sztuka
0.5 łyżeczki
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na talerzu ułóż liście sałaty. Na nich pokrojone kawałki pomidora i sera. Na wierzchu rozłóż krążki cebuli.
Krok 2
Krewetki skrop sokiem z cytryny i obsmaż na maśle na rozgrzanej patelni. Smaż aż się zaróżowią i zaczną się skręcać. Ciepłe wyłóż na sałatkę.
Krok 3
Winogrona przekrajamy na pół, dodaj do sałatki.
Krok 4
Sos Knorr wymieszaj z oliwą i trzema łyżkami wody.
Krok 5
Sałatkę posyp ziołami i polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu

średnie
Sos sałatkowy francuski Knorr
Więcej przepisów z użyciem tego produktuKutia to danie, które co roku pojawia się na wigilijnym stole. Nie spotkaliście się nigdy z tym przysmakiem? Najwyższa pora, by to zmienić! Podpowiadamy, z jakich składników można przygotować kutię.
Czytaj więcejBez nich większość osób nie wyobraża sobie kolacji wigilijnej. Uszka są nieodłącznym dodatkiem do tradycyjnego barszczu czerwonego. Kształtne i wypełnione apetycznym nadzieniem są na tyle smaczne, że ich najwięksi miłośnicy zajadają się nimi także podczas świątecznych obiadów.
Czytaj więcej