Sałatka z krewetkami i winogronem przepis – Zobacz na przepisy.pl pixel

Sałatka z krewetkami i winogronem

Autor: sylkach

ratingratingratingratingrating

5

heart
10 os.
cookedstopień trudności

łatwe

czas przygotowania
15 min.
ilość porcji
2 os.
Drukuj

60 osób wydrukowało

Pobierz pdf

48 osób zapisało

Udostępnij

Składniki

0.5 sztuki

6 sztuk

1 łyżka

1 łyżeczka

0.5 łyżeczki

3 sztuki

8 sztuk

7 sztuk

1 sztuka

0.5 łyżeczki

Przygotowanie krok po kroku

Krok 1

Na talerzu ułóż liście sałaty. Na nich pokrojone kawałki pomidora i sera. Na wierzchu rozłóż krążki cebuli.

Krok 2

Krewetki skrop sokiem z cytryny i obsmaż na maśle na rozgrzanej patelni. Smaż aż się zaróżowią i zaczną się skręcać. Ciepłe wyłóż na sałatkę.

Krok 3

Winogrona przekrajamy na pół, dodaj do sałatki.

Krok 4

Sos Knorr wymieszaj z oliwą i trzema łyżkami wody.

Krok 5

Sałatkę posyp ziołami i polej sosem.

0

Opinie o przepisie

Przepisy w Waszym wykonaniu

  • Sałatka z krewetkami i winogronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 1
  • Sałatka z krewetkami i winogronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 2
  • Sałatka z krewetkami i winogronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 3
  • Sałatka z krewetkami i winogronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 4
  • Sałatka z krewetkami i winogronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 5
  • Sałatka z krewetkami i winogronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 6
  • Sałatka z krewetkami i winogronem - zdjęcie użytkownika - zdjęcie numer 7
  • Sałatka z krewetkami i winogronem - zdjęcie użytkownika - zaślepka
>
<

Nie wiesz, z czym jeść bób? Możliwości jest wiele. Warto z nich korzystać, bo młody bób to prawdziwy przysmak. Bez względu czy podacie go w sałatce czy wykorzystacie do ugotowania zupy, nie pożałujecie decyzji o włożeniu go do sklepowego koszyka. Zacznijmy jednak od postaw. Ustalmy, jak jeść bób oraz jak go podawać. Ze skórką czy bez? W jakiej wersji smakuje lepiej?

Czytaj więcej

Robienie przetworów jest najprostszym i zdecydowanie najsmaczniejszym sposobem na to, by zachować smaki wiosny, lata i jesieni na dłużej. Można robić setki zdjęć krajobrazów, by cieszyć nimi oko w sezonie zimowym, ale to smaczny posiłek pozwoli w pełni poczuć atmosferę cieplejszych miesięcy. Przygotowanie słoików ze smakowitą zawartością musi obejmować patenty, które pozwolą zachować świeżość przetworów. Jednym z najmniej kłopotliwych sposobów jest pasteryzowanie słoików w piekarniku. Unikniecie dużego zamieszania w kuchni, które często łączy się z pasteryzacją na mokro. Przedstawiamy kilka wskazówek, które wyjaśnią, na czym dokładnie polega wekowanie w piekarniku i czym charakteryzuje się pasteryzacja na sucho.

Czytaj więcej