Składniki
8 sztuk
6 sztuk
0.5 łyżeczki
7 sztuk
0.5 sztuki
1 sztuka
3 sztuki
0.5 łyżeczki
1 łyżka
1 łyżeczka
Przygotowanie krok po kroku
Krok 1
Na talerzu ułóż liście sałaty. Na nich pokrojone kawałki pomidora i sera. Na wierzchu rozłóż krążki cebuli.
Krok 2
Krewetki skrop sokiem z cytryny i obsmaż na maśle na rozgrzanej patelni. Smaż aż się zaróżowią i zaczną się skręcać. Ciepłe wyłóż na sałatkę.
Krok 3
Winogrona przekrajamy na pół, dodaj do sałatki.
Krok 4
Sos Knorr wymieszaj z oliwą i trzema łyżkami wody.
Krok 5
Sałatkę posyp ziołami i polej sosem.
Przepisy w Waszym wykonaniu
łatwe
Na zakończenie serii postów dyniowych chciałbym wspomnieć o jej zastosowaniu w świecie słodkości. Dynię z powodzeniem wykorzystuję w różnego rodzaju wypiekach. Dodatek dyni sprawia, że ciasto staje się wilgotne.
Czytaj więcejPrzekąski, malutkie dania na jeden kęs, podajemy na początku uroczystego obiadu lub przyjęcia. Mają pobudzić apetyt, zaintrygować, zachęcić do kolejnych dań.
Czytaj więcej